HDZ Virovitičko-podravske županije na predstojeće lokalne izbore izlazi u koaliciji s HSLS-om, HSP-om, HSP-om dr. Ante Starčević te HDSSB-om

Županijska organizacija Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) potpisala je koalicijski sporazum za nastup na predstojećim lokalnim izborima s Hrvatskom-socijalno-liberalnom strankom, Hrvatskom strankom prava, Hrvatskom strankom prava dr. Ante Starčević te Hrvatskim demokratskim savezom Slavonije i Baranje. Sporazum su potpisali predsjednici županijskih ogranaka stranke Josip Đakić, Miroslav Venus, Željko Teri, Renato Poldrugač i Igor Češek koji su se potom prigodnim riječima i obratili prisutnima te istaknuli što očekuju od predstojećih lokalnih izbora.

MG 4287Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i saborski zastupnik Josip Đakić rekao je kako je ovaj sporazum potpisan jer žele da ujedinjena desnica, desni centar, zajedno s liberalima ostvari pobjedu koja će biti garancija da će se odluke donositi pravovaljano, brzo, kvalitetno te u interesu stanovnika ove županije:

– Vjerujemo u apsolutnu pobjedu u prvom krugu za župana i Županijsku skupštinu, kao i većinu gradonačelnika i načelnika. Želimo ostvariti zadani cilj, odnosno ono što smo imali do sada, a to je 13 načelnika, 3 gradonačelnika i župan – rekao je Đakić.

U ime HSP-a nazočnima se obratio predsjednik Županijske organizacije Željko Teri koji je istaknuo da kako mu je izuzetno drago da se desnica Virovitičko-podravske županije ujedinila kako bi postigli što bolji rezultat na predstojećim lokalnim izborima.

MG 4301Predsjednik županijskog HSLS-a Miroslav Venus ovim putem je sportskim rječnikom poručio da dobar i pametan trener ne mijenja ekipu koja pobjeđuje već samo u određenim momentima razvoja igre osvježava tim s novim snagama, a naravno u određenom prijelaznom roku oni koji nisu podobni otpadaju.

MG 4317U sigurnu pobjedu koalicije uvjeren je i predsjednik HDSSB-a Virovitičko-podravske županije Igor Češek koji je naglasio da je cilj nakon izbora krenuti u borbu za ravnomjeran razvoj cijele Slavonije i Baranje, uključujući našu županiju.

MG 4322Renato Poldrugač je u ime HSP-a dr. Ante Starčević kazao kako je dosadašnja suradnja u koaliciji bila uspješna i županija se razvijala u pravom smjeru.

Koalicijskim partnerima zahvalio je i kandidat za župana Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

MG 4332– Kao što sam već u više navrata rekao, kao budući župan želim nastaviti tamo gdje smo stali, odnosno nastaviti putem tadašnjeg župana Tomislava Tolušića. To je put s vidljivim i konkretnim projektima koji će doprinijeti boljitku življenja u našoj županiji. Županiju vidim kao operativnu instancu, instancu koja će biti podrška i građanima i poduzetnicima kako bi ostvarivali svoje projekte, a ne mjesto gdje će se politizirati – naglasio je Andrović.

MG 4346Potpisivanju koalicijskog sporazuma je nazočio i ministar poljoprivrede te dopredsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Tolušić koji je zahvalio koalicijskim partnerima istaknuvši kako ovo nije ucjenjivačka, već partnerska koalicija i takva će biti tijekom sljedeće četiri godine.

– Ja s pozicije ministra poljoprivrede, ali i cijela Vlada Republike Hrvatske, posebno naglasak stavljamo na Slavoniju i činit ćemo sve da ovaj kraj razvijamo što više i što bolje kako bi i mi i naša djeca imali budućnost i u Virovitičko-podravskoj, ali i diljem ostalih slavonskih županija. Županija je do sada vođena jako dobro, ali s Igorom ćemo dobiti čovjeka koji će je, vjerujem, voditi još bolje. – zaključio je Tomislav Tolušić.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i kandidat za zamjenika župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, aktualni načelnici i kandidati za načelnike s područja županije… (hdz-vpz.com)

[g-gallery gid=”405123″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content