Ivica Kirin kandidat HDZ-a za gradonačelnika Virovitice i u novom mandatu

Aktualnog gradonačelnika Virovitice Ivicu Kirina i nije potrebno posebno predstavljati. Iza njega stoje odrađeni projekti i dugogodišnje iskustvo na tom mjestu. Rođen je u Virovitici, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu, gdje je za vrijeme studija upoznao i suprugu Sanju. Onaj tko prati i objektivno vrednuje ono što je postignuto u proteklih desetak godina vidjet će da Grad Virovitica doživljava svojevrsnu renesansu – da se stara dama za vrijeme njegovih mandata konačno probudila iz dugogodišnjeg sna i tavorenja kao gradića u kom vrijeme kao da je stalo. O tome će najbolje posvjedočiti i aktualni projekt rekonstrukcije Dvorca Pejačević koji se obnavlja iz projekta vrijednog 80 milijuna kuna. O budućim projektima u Virovitici gradonačelnik Kirin kaže:

– U prvoj fazi, koja se odnosi na razdoblje u iduće četiri godine, planiraju se izgraditi i urediti sve postojeće ceste, nogostupi i javne površine. Otvoriti radna mjesta kroz poduzetničke zone i ulaganjem u postojeće tvrtke pojačati potražnju za radnom snagom i relativno podizanje plaća zaposlenih – naglašava Kirin.

Briga o socijalno osjetljivim skupinama s posebnim naglaskom na djecu, samohrane roditelje, osobe s invaliditetom i starije sugrađane koji ne mogu brinuti za sebe i to kroz socijalne naknade, pučku kuhinju, izgradnjom socijalnih stanova, također je jedan od prioriteta u budućem razdoblju.

O konkretnim projektima

– Pojačat ćemo brigu za mlade kroz razne mjere kao što su novi vrtići, besplatni udžbenici za učenike osnovne škole, subvencioniranje rođenja djeteta, besplatan prijevoz, stipendiranje, izgradnja i uređenje igrališta i sportskih terena… Također u navedenom razdoblju želimo riješiti pitanje natkrivenog bazena, Kluba mladih Vanadis, bivšeg Doma HV-a kao kulturnog centra, Gradsku tržnicu, Virovitička jezera, zgradu športa i rekreacije FANA te druge projekte koji će naš grad pretvoriti u još bolje mjesto za ugodan život. Osnova za budući razvoj je izgradnja brze ceste od Virovitice do Zagreba na čemu trenutno intenzivno radimo. U sljedećih 10 godina želimo popuniti sve naše poduzetničke zone, iskoristiti geotermalni potencijal na čemu smo već započeli, urediti prostor uz i samu rijeku Ođenicu zajedno s Virovitičkim jezerima, vojarnu pretvoriti u regionalni športsko-rekreacijski centar… Bez vaše potpore svega ovog ne bi bilo i zato tražim vaš glas za nastavak kontinuiteta u razvoju Virovitice, u njenom hodu ka modernom europskom gradu regionalnog značenja. Na kraju mogu samo reći „MI RADIMO“ – kazao je Kirin.

Kandidati za zamjenike gradonačelnika Virovitice u mandatu 2017. – 2021. su Vlasta Honjek-Golinac i Damir Marenić. (www.hdz-vpz.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content