LIJEPE NA VININ NAČIN Tajne iz kuhinje

Drage moje čitateljice, jeste li se pronašle u mojem posljednjem članku objavljenom u Virovitičkom listu? Tko se bori protiv prištića, mitesera i akni, a tko je bezbrižan?
Sada možete predahnuti jer ću danas otkriti tajnu… Pozorno čitajte!
Prije svega moram priznati da većinu rješenja pronalazim u kuhinji. Hmmm, da! Kremice i ostala ekipa su dobra stvar, ali priroda je priroda. U prošlom članku dala sam vam natuknice uslijed čega možemo dobiti te neželjene nečistoće na licu, a ovaj put ću vam otkriti na koji način liječiti lice. Jeste li znale kakvu ulogu, osim naravno u kulinarstvu, mogu imati češnjak, med i limunov? E, sve to ide u prilog ljepoti vaše kože.
Češnjak je bogat sumporom te isušuje prištiće. Koristimo ga tako da ga oljuštimo, prerežemo na pola i na tim problematičnim mjestima trljamo 5 minuta. Nakon toga isperemo lice. Možda nije prikladno to raditi subotom prije izlaska jer češnjak ipak ima svoj miris koji se dugo zadržava. Med je najbolji prirodni antibiotik i tako djeluje na kožu, pa i na organizam. Uzmite jedan tufer koji ćete umočiti u med te na prištiće. Ostavite pola sata te isperite. Isto se odnosi i na limunov sok koji sadrži puno C vitamina. Savjetujem da limunov sok nanosite navečer na zahvaćena područja i ostavite da djeluje preko noći. Rezultat će vas iznenaditi.
Uz sve ove male tajne bitno je naglasiti i sljedeće: NE DIRAJTE PRIŠTIĆE (ne kopajte, ne istiščite) ruke su prepune bakterija, a i mogu vam ostati ožiljci. Redovito održavanje higijene je poželjno, umivajte se blagim sredstvom više puta dnevno u hladnoj vodi za ljepši ten i posljednje, ali vrlo bitno, koliko god možete odmaknite kosu s lica jer je puna nečistoća i masnoća.
Eto toliko od mene za ovaj put. Lijep pozdrav!

(www.icv.hr, vm)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content