Odobrena sredstva za izgradnju pješačkog mosta preko rijeke Ođenice u ulici Petra Preradovića u Virovitici

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo je sufinanciranje projekta koji je prijavljen na Javni poziv za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalne pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu. Odobreni projekti odnose se na komunalnu djelatnost održavanja javnih površina. Prijavitelj projekta je Grad Virovitica, dok je projektnu prijavu i za ovaj projekt izradila Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom.

Za projekt „Izgradnja pješačkog mosta preko rijeke Ođenice u ulici Petra Preradovića u Virovitici“ odobrena su sredstva u iznosu od 120.000,00 kuna, a investicijom će se izgraditi pješački most u duljini od 18 m sa svrhom omogućavanja lakšeg i sigurnijeg kretanja građana Virovitice. Ukupna vrijednost projekta je 380.000,00 kn, a realizirat će se ove godine.

Odobrenje sredstava posebno je pozdravio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin istaknuvši da su u interesu sigurnosti svih sudionika u prometu, a osobito djece uloženi veliki napori da bi se realizirao ovaj projekt te će uskoro još jedna potencijalno opasna točka u našem gradu postati prošlost. (vta.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content