Početnom konferencijom započela provedba projekta “Mikeški jestvenik”

Početnom konferencijom u knjižnici Strukovne škole Virovitica započela je provedba projekta “Mikeški jestvenik”. Nositelj projekta financiranog od strane Ministarstva turizma RH, je Strukovna škola Virovitica, partner Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, a provode ga u suradnji s Gradskim muzejom Virovitica. Nakon pozdrava ravnateljice Pavice Biondić Ivanković, prisutnima su projekt predstavile nastavnica Ljubica Mihaljević i kustosica Jasmina Jurković Petras. Tom prilikom nastavnica Izabela Babić pročitala je prigodnu mikešku i kulinarsku pjesmu autorice Natalije Vidak što je upotpunilo predstavljanje načina očuvanja tradicijskih recepata od zaborava.

IMG 3047 Small

Razvijanje srednjeg strukovnog obrazovanja u turističko-ugostiteljskom sektoru s naglaskom na očuvanje lokalne gastro kulture, osnovni je cilj projekta, a rezultat će biti knjiga recepata nekadašnje prehrane Virovitice i multifunkcionalni kalendar.
U provedbi ovog projketa kroz stručnu praksu i redovnu nastavu sudjelovat će 17 učenika, smjera kuhar i pomoćni kuhar i slastičar, a pridružit će im se i pomoćni stolari. Konferencija je ujedno bila prilika da se pozovu učenici i svi zainteresirani na sudjelovanje u akciji prikupljanja tradicijskog posuđa i starih mikeških kuharica. Na kraju predstavljanja dramska družina Strukovne škole Virovitica izvela je prigodni igrokaz pripremljen od strane nastavnice Izabele Babić pod nazivom “Sve što lipo čovik doživi, u zapisu mu navik živi” nastao na temelju knjige “Ul’cama i mostovima sjećanja, tragovima zavičaja”, a u kojemu su prepoznatljivi mikeški gastronomski primjerci.

(www.icv.hr, žđ; Foto: Željka Đaković)

[g-gallery gid=”405238″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content