Predstavnici Učeničkog doma Virovitica plasirali se na državnu Domijadu

U Križevcima je održana je 42. regionalna Domijada, smotra učeničkih domova iz regije Sjeverozapadna Hrvatska čiji je domaćin bio Učenički dom iz Križevaca. Na Domijadi su sudjelovali učenici iz 10 učeničkih domova i to iz Čakovca, Varaždina, Maruševca, Kutine, Garešnice, Bjelovara, Ivanić Grada, Virovitice i Križevaca. Program Domijade podijeljen je u tri dijela; sportska natjecanja, kulturno stvaralaštvo te multimedijalni dio.

Virovitički dom imao je svoje predstavnike u nogometu i košarci, recitacija i scenske igre te fotografiji, instalaciji, rukotvorinama i modnom dizajnu. Nogometaši Učeničkog doma Virovitica s voditeljem Draženom Jurkovićem u jakoj konkurenciji osvojili su prvo mjesto, a učenik Rok Horaček proglašen je najboljim igračem turnira. Dramska skupina virovitičkog učeničkog doma scenskom je igrom „Kocka osjećaja“ također osvojila prvo mjesto. Njihova mentorica i voditeljica je odgajateljica Suzana Sokele. Učenici likovne skupine, čija je voditeljica i mentorica odgajateljica Martina Tišljar, na Domijadi su se predstavili u kategoriji modnog dizajna trima haljinama izrađenima od slamki, toaletnog papira i pvc vreća pod nazivom „ReModa“. Njihov je rad također osvojio prvo mjesto.

Učenički dom Virovitica na Domijadi se još predstavio fotografijama, rukotvorinama, instalacijom i recitacijom, a nastupili su i košarkaši. Svi učenici i njihovi voditelji koji su osvojili prvo mjesto plasirali su se na državnu Domijadu koja se održava u Rovinju, 5. – 7. svibnja. Inače, Učenički dom Virovitica iduće je godine domaćin 43. regionalne Domijade.

(www.icv.hr, gs, žđ; Foto: V. Pejazić, G. Slamić)

[g-gallery gid=”403082″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content