Prirodne maske za vaš tip kose

Ako želite regenerirati svoju kosu, bilo da je masna, suha, beživotna ili oštećena, postoje maske koje se jednostavno pripremaju. Osim što su jeftinije, ne sadrže štetne kemikalije, a neke sastojke možemo pronaći i u našoj kuhinji.
Važni sastojci za prirodne maske su: maslinovo, bademovo, ružino ulje, med, kokosovo ulje ili mast, jaje, limun, jogurt, soda bikarbona, eterična ulja lavande, ružmarina i sl.

Maska za kosu od maslinovog ulja i meda
Med je prepun vitamina i minerala, djeluje antibakterijski te privlači vlagu. Odličan je za suhu i oštećenu kosu kojoj nedostaje vlaga, kao i maslinovo ulje koje se može koristiti i protiv suhe peruti. Pomiješajte žličicu do dvije meda sa 6 žlica maslinovog ulja i ravnomjerno nanesite na suhu kosu. Možete dodati i žumanjak jer sadrži lecitin koji je jako hranjiv za kosu. Preko glave stavite plastičnu kapu i držite otprilike sat vremena. Nakon ove maske kosu normalno operite šamponom. Rezultat je sjajna i mekana kosa.

Maska za lomljive i beživotne vlasi
Ukoliko vam je kosa izgubila sjaj i često pucaju vlasi, možete napraviti ovu masku. Pomiješajte 10 žlica bademovog, maslinovog i ricinusovog ulja te žlicu ružinog ulja. Mješavina se utrlja u kosu prije spavanja i ne ispire se, ostavimo je da djeluje preko noći. Na jastučnicu stavite ručnik ili kosu zamotajte u maramu. Ujutro kosu operite neutralnim šamponom.

Maska protiv masne kose
Ako vam se kosa previše masti, dobro će vam doći ova maska: pomiješajte 4 žlice jogurta, jednu žlicu sode bikarbone i 1 žlicu limunovog soka. Kašastu smjesu nanesemo na korijen kose i masiramo. Nakon 30 minuta isperemo i operemo kosu normalno sa šamponom.

Maska za volumen
Ako nam treba punija frizura, pola čaše piva nanesemo na čistu, svježe opranu mokru kosu. Neka odstoji 15 minuta i zatim isperite samo vodom. Kosu osušite i stilizirajte.

Napravite tretman protiv ispadanja kose tako da u šampon dodate nekoliko kapi etričnog ulja lavande ili jasmina koji će ojačati korijen kose i smanjiti ispadanje.

(www.icv.hr, kfg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content