Udruge Iskorak i Veranda interaktivnim predavanjem pridonijele obilježavanju Svjetskog dana zdravlja

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja Udruga za promicanje kvalitete života Iskorak uključila se u kampanju Svjetske zdravstvene organizacije „Depression: Let’s talk“. Kampanja se bazira na važnosti razgovora o depresiji kao ključnoj komponenti oporavka. Jedna od aktivnosti kojom je Udruga pridonijela obilježavanju Svjetskog dana zdravlja je i interaktivno predavanje “Životni stil – stres – depresija”, koje je održala u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji u Virovitici u suradnji s Udrugom za pomoć mladima Virovitičko-podravske županije „Veranda“.

Na predavanju usmjerenom svim dobnim skupinama s naglaskom na adolescentsku dob, o stresu kao posljedici suvremenog načina života i jednom od uzročnika depresivnih stanja kao i mnogih drugih nezaraznih bolesti modernog doba govorili su, svatko iz svoje perspektive, mag. psihologije i članica Udruge „Veranda“ Ivana Martinušić te instruktor fitnesa u teretani i član Udruge „Iskorak“ Bojan Mihić. Osim toga, predavači su prisutnima ponudili i strategije te moguća rješenja koja mogu olakšati nošenje sa svakodnevnim obvezama i društvenim zahtjevima.

Uvodnu riječ i dobrodošlicu sudionicima uputila je predsjednica Udruge Iskorak Maja Šmolc, mag. pedagogije i hrv. jezika i književnosti. Mnogi prisutni prepoznali su sami sebe ili svoje bližnje u nekim situacijama i reakcijama istaknutim na predavanju što je pomoglo u posvješčivanju postojanja dobrih ili loših navika na kojima se može poraditi s ciljem poboljšanja fizičkog i mentalnog zdravlja.

(www.icv.hr, žđ; Foto: Željka Đaković)

[g-gallery gid=”404233″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content