Uskoro počinju radovi na rekonstrukciji Dvorca Janković u Suhopolju u Centar za posjetitelje

Nakon što je potpisan ugovor s izvođačem radova na obnovi Dvorca Pejačević u Virovitici, potpisan je i ugovor o rekonstrukciji Dvorca Janković u Suhopolju u Centar za posjetitelje s tvrtkom Radnik iz Križevaca. Obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak ugovor je potpisala s predsjednikom Uprave Radnik iz Križevaca Mirkom Habijancem. Vrijednost ugovora iznosi oko 32 milijuna kuna, a ugovor je potpisan u nazočnosti ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, saborskih zastupnika Josipa Đakića i Vesne Bedeković, županijskog pročelnika za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igora Androvića te načelnika Općine Suhopolje Marijana Brleka. Istovremeno, potpisan je i ugovor o stručnom nadzoru nad izvođenjem radova na rekonstrukciji dvorca Janković u Suhopolju s tvrtkom CIP d.o.o. Virovitica u vrijednosti 298.250 kuna.

dvorac jankovic 2016

Odmah po potpisivanju ugovora počinje se s pripremnim radovima, a očekuje se da će kroz desetak dana radovi početi punim intenzitetom.

Rekonstrukcijom dvorca, koji danas zjapi prazan i u ruševnom stanju, ostvarit će se suvremeni, moderni, multimedijalni izložbeni prostor koji će objediniti turističke, prirodne, kulturne, umjetničke, materijalne i nematerijalne znamenitosti i baštinu Virovitičko-podravske županije na jednom mjestu. Na taj način će posjetiteljima biti pružene informacije i edukacija na jedan nov, inovativan način.

U sklopu Centra za posjetitelje nalazit će se multimedijalni interaktivni izložbeni prostor, ugostiteljski sadržaj te smještajni kapaciteti kojima će se zaokružiti turistička ponuda općine Suhopolje i Virovitičko-podravske županije.

dvorac suhopolje future2Nakon Hotela Kurije Janković u Kapela Dvoru, ovo je drugi dvorac u vlasništvu Virovitičko-podravske županije koji će biti obnovljen i koji će doprinijeti turističkom imidžu naše županije.

Ukupna vrijednost projekta, čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija, je 39.767.716,50, a doprinos EU sredstava je 33.419.096,67 kuna. Partneri na projektu su Turistička zajednica VPŽ, Gradski muzej Virovitica te Općina Suhopolje. Projekt je napisala Razvojna agencija VIDRA. (www.icv.hr; mb, foto: Matija R.)

[g-gallery gid=”404980″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content