VIDRA: Inovativan i interaktivan doživljaj prirode – prijavljen projekt Posjetiteljski centar “Dravska priča”

Nakon opsežne pripreme projekta, u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine“ prijavljen je ključni projekt za razvoj turističkih i edukativni sadržaja baziranih na održivom korištenju prirodne baštine u Informativno edukacijskom centu-hostelu Dravska priča kojim upravlja Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije. Projekt naziva „Posjetiteljski centar „Dravska priča“ – interaktivan, inovativan i svima pristupačan doživljaj prirode“ vrijedan je 13.790.113,50 kuna, od čega se 85% sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt je prijavljen u suradnji Javne ustanove, Razvojne agencije VIDRA, Virovitičko-podravske županije i Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije te su navedene organizacije istovremeno i projektni partneri. Suradnici u projektu su Prirodoslovno matematički fakultet u Osijeku, Odsjek za biologiju te Udruga osoba sa invaliditetom Slatina.

20170427 104605 Custom

Regionalni park Mura Drava glavna je okosnica za razvoj interaktivnih sadržaja u sklopu Posjetiteljskog centra, koji će na do sad neviđeni način predstaviti floru i faunu Regionalnog parka te o njima educirati posjetitelje. Uredit će perivoji koji okružuju centar te što je najvažnije unutrašnji i vanjski prostor centra biti će prilagođen osobama sa invaliditetom i smanjenom pokretljivosti. Također će se izraditi zimski vrt u potkrovlju zgrade gdje će se prezentirati vodena staništa Regionalnog parka Mura Drava.

Pored infrastrukturnih zahvata značajnu važnost u projektu ima edukacija vodiča te izrada različitih programa škole u prirodi i terenske nastave, za što će se dodatno nabaviti potrebna oprema. Kako bi Dravska priča bila „ispričana“ željenim ciljnim skupinama uložit će se značajna sredstva u njezino brendiranje i promoviranje.

Ukoliko projekt bude odabran za financiranje, njegova provedba započet će već u 2017. godini. (ravidra.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content