Biološka raznolikost-održivi turizam-LIFE: Predstavljanje projekata u zaštićenim područjima VPŽ u petak, 19. svibnja

Povodom 22. svibnja, Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj i Međunarodnog dana biološke raznolikosti, koji se ove godine obilježava pod motom Bioraznolikost i održivi turizam, te obilježavanja 25. godišnjice provedbe LIFE projekata u EU, Turistička zajednica VPŽ i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ organiziraju predstavljanje prijavljenih i projekata u realizaciji koji se provode u zaštićenim područjima Virovitičko-podravske županije, a svojim rezultatima će direktno pridonijeti razvoju održivih oblika turizma na području kontinentalnog dijela Republike Hrvatske.

Prezentacija Biološka raznolikost-održivi turizam-LIFE održat će se 19. svibnja 2017. godine u Informativno edukativnom centru – hostelu Dravska priča, Noskovci 2/a, Čađavica, s početkom u 10,00 sati.

Program prezentacije:
– Josip Mikolčić, TZ VPŽ – predstavljanje publikacije „Destinacija s potpisom UNESCO-a“
– Tatjana Arnold Sabo, JU VPŽ – LIFE projekti u provedbi – Old Drava, LIFE13NAT/HU/000388 i
– Drava Life, LIFE14NAT/HR/000115 – elementi održivog turizma
– Goran Radonić, PP Papuk – projekt „Geopriče UNESCO geoparka“
– Emina Kovač i Željka Vuković, RA Vidra – projekti Tourism4All, Interreg i Centar za posjetitelje-Dvorac Janković
– Tihana Harmund, VTA – projekt Integrirani razvojni program Virovitice „5 do 12 za Dvorac“
– Danijela Maravić, GRAS – projekt EPIcentar Sequoia Slatina
– Marinko Barčan, Općina Pitomača i Krunoslav Kovač – projekt Centar za posjetitelje Križnica – Interpretacijski centar Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
– Tatjana Arnold Sabo, JU VPŽ – projekti coop MDD, Interreg i Posjetiteljski centar Dravska priča-interaktivan, inovativan i svima pristupačan doživljaj prirode
Potom će uslijediti obilazak poučne staze Dravi u zagrljaj i predstavljanje održivog oblika turizma u zaštićenom području – promatranje ptica. (www.virovitica-nature.hr; Fotografija: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content