“Brlići” pjesmom i plesom proslavili svoj dan i nagradili uspješne učenike i mentore

Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić proslavila je u petak Dan škole uz bogat glazbeni i plesni program te nagrade zaslužnim učenicima i mentorima koji su svojim uspjesima na natjecanjima obilježili ovu školsku godinu. Ravnatelj Ivica Tomljanović zahvalio je svima koji su svojim trudom doprinijeli uspjesima škole i pohvalio učenike koji svojim pohvalnim rezultatima na najbolji način prezentirali rad škole, kako na županijskom području, tako i šire.

ibm19

Ravnatelj I. Tomljanović posebno je pozdravio umirovljene djelatnike škole, a koji su srdačnim pljeskom i iskrenim čestitkama popratili bogat program. Pjesmom i plesom predstavili su se učenici okupljeni i u Virovitičke mažoretkinje, razne plesne skupine, školski zbor, folklornu skupinu te mladi pjevači.

ibm2

Škola je simboličnim poklonima darivala jubilarne učitelje koji ove godine slave od 5 do 40 godina provedenih s đacima u školskim klupama. Nagrađeni su učenici i mentori koji su na županijskim, državnim i internacionalnim natjecanjima predstavljali školu i osvojili zapažene rezultate. Za najučenike škole u sportu izabrani su “osmaši” Antonio Tumpić, nogometaš i atletičar, te Leonora Šogorić, najuspješnija u atletici i košarci. Marta Štampar, također učenica osmog razreda, proglašena je najboljom učenicom škole, a može se pohvaliti 2. mjestom u Hrvatskoj za tehničku kulturu za najbolju fotografiju te dva uzastopna prva mjesta na županijskoj razini u hrvatskom jeziku.

ibm14

Osobito dirljiv bio je trenutak oprosta od prof. glazbe Zumbulke Foret, koja nakon punih 40 godina rada u školi ove godine odlazi u mirovinu. Njeni zboraši, uz suze i smijeh, zagrlili su je i “opkolili” nakon himne škole koju sama potpisuje i koju će u naslijeđe ostaviti generacijama koje dolaze. Ovom posebno svečanom danu za “Brliće” prisustvovali su i brojni gosti koji školu prate svojom potporom, između ostalog predstavnici gradske i regionalne vlasti, ravnatelji osnovnih i srednjih škola i brojni drugi.

(www.icv.hr, mlo; foto: M.Lovrenc)

[g-gallery gid=”411588″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content