Do 15. svibnja traju prijave za upis u Dječji vrtić Cvrčak – na raspolaganju 115 slobodnih mjesta

U virovitičkom Dječjem vrtiću Cvrčak u tijeku su prijave za upis djece u novu akademsku godinu. Odlaskom predškolaca oslobodilo se 115 mjesta, pa se za cjelodnevni program vrtića pripremaju 4 potpuno nove skupine. – Očekujemo najveći broj djece godišta 2014., 2015. i 2016., za koje se formiraju nove, dok će starija djeca biti upisana u postojeće skupine – objašnjava ravnateljica Anka Tomac.

BEZ VJERSKOG PROGRAMA

Ove godine, u odnosu na prijašnje, roditelji prilikom prijava za upis neće moći odabrati skupinu za vjerski program. – Nažalost nemamo dovoljno odgajateljica za tu vrstu programa. On propisuje dvije osobe, a naša odgajateljica Marija Đurđević ove godine odlazi u mirovinu i nemamo novu odgajateljicu koja bi zauzela njeno mjesto. Nadamo se da će se uskoro netko iz kolektiva odlučiti na doškolovanje, položiti potrebne ispite i da ćemo vjerski program opet moći roditeljima ponuditi već sljedeće godine – kaže A. Tomac. Unatoč povećanim troškovima poslovanja, u vrtiću ističu kako se ekonomska cijena njihovih usluga nije mijenjala. Zato će od ukupno dvije tisuće kuna, koliko stoji cjelodnevni boravak za jedno dijete, roditelji i dalje plaćati najviše 580 kuna po djetetu, a ostatak će sufinancirati Grad iz proračuna.

Drugo pitanje koje zanima roditelje je upis najmlađe generacije, jasličara, za koje se uvijek traži mjesto više. – Da, prošle godine nismo mogli upisati 40 djece iz najmlađe generacije, koji su ostali bez mjesta u skupinama. Još uvijek nemamo dovoljan broj odgajateljica. Neki od mališana dobili su svoje mjesto naknadno, pa su ih roditelji upisivali tijekom cijele godine – objašnjava Anka Tomac. Sustav bodovanja za upis u vrtić nije se mijenjao. Temeljni uvjeti prilikom prijave su da oba roditelja imaju prebivalište na području grada Virovitice i da su djeca primila sva obvezna cjepiva. Tko je ove godine ostvario pravo na vrtić, roditelji će moći saznati 20. lipnja na oglasnoj ploči vrtića.

(www.icv.hr, mlo; foto: M. Lovrenc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content