U Domu u Borovi Međunarodni dan obitelji jedan je od najvećih praznika

Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15. svibnja 1994. godine. Svake godine se raznim događajim obilježava ovaj dan čime se prisjećamo, da je obitelj temelj današnjeg društva, da se iz obitelji i obiteljskog okruženja stvaraju ljudi sa svojim karakterom, stavovima, vjerovanjima koji grade neki budući svijet.
U današnje vrijeme, gdje obitelj vrlo često nema ni vremena ni uvjeta da se razvija u zajedništvu i toleranciji, jako je važno osvjestiti si koliko je obitelj važna.

DSC00609 Medium

Sretan je onaj koji ima kraj sebe obitelj…kao dijete ili kao starac… posebno obitelj koja će za njega imati ljubav i razumjevanje. U Domu za odrasle osobe u Borovi svega toga ima na pretek, a Međunarodni dan obitelji jedan je od njihovih najvećih praznika kojeg su ove godine obilježili po 23. put…zajedno..štičenici, njihove obitelji, djelatnici, skrbnici, asistenti i ostali gosti. Tom prigodom štićenici Doma u suradnji sa djelatnicima izveli su prigodan program, a sve nazočne među kojima su bili i županijska pročelnica Melita Sirovica, načelnik Općine Suhopolje Marijan Brlek, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Borova Goran Doležal, župnik Župe sv Terezije Avilske iz Suhopolje Pavle Filipović, te predsjednica Upravnog vijeća Doma Ksenija Čurić, pozdravila je ravnateljica Doma Zlata Rončević koja je između ostaloga kazala da na ovaj način obiteljima i korisnicima daju do znanja da su uz njih, u njihovim sretnim i manje sretnim trenucima tijekom godine, te da im je promicanje obiteljskih vrijednosti jedan od najvažnijih zadataka.

(www.icv.hr, bs; foto: B.Sokele)

[g-gallery gid=”410279″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content