FOTO: Za Emu Boljevčan svirao i HRT-ov Tamburaški orkestar s maestrom Sinišom Leopoldom, duo Bow vs Plectrum, Žan Tetičkovič, operna diva Kristina Anđelka Đopar…

Drugog dana glazbenog spektakla povodom dana Glazbene škole “Jan Vlašimsky” Virovitica u središtu Virovitice publika je uživala u još jednom koncertu renomiranih glazbenika. Ovoga puta bili su to HRT-ov Tamburaški orkestar i maestro Siniša Leopold u suradnji s duom Bow vs Plectrum, kojeg čine Tihomir Hojsak na kontrabasu i Filip Novosel na braču, a pridružio im se i Žan Tetičkovič, slovenski bubnjar, producent i skladatelj. Za poseban glazbeni ugođaj pobrinula se vrhunska operna diva Kristina Anđelka Đopar, koja je svojim prepoznatljivim sopranom oduševila publiku.

MG 8897Na programu koncerta našle su se autorske skladbe s njihova prvog albuma, naslovljenog upravo „Bow vs Plectrum“ objavljenog u travnju prošle godine. Jedan od važnijih izdanja za hrvatski džez općenito ovi glazbenici izveli su u Virovitici u noti cjelokupnog spektakla, a to je pomoći mladoj glazbenici Emi Boljevčan u borbi protiv teške bolesti. (www.icv.hr; žđ; foto: Matija R.)

MG 8927[g-gallery gid=”409724″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content