Foto: Održan 18. Međunarodni dječji festival duhovne glazbe SlatinaFEST

Osamnaesti Međunarodni dječji festival duhovne glazbe SlatinaFEST, koji je započeo je u petak, 5. svibnja, koncertom mladih glazbenika u prostoru Kršćanske adventističke crkve u Slatini, nastavljen je u subotu, drugog dana punoljetnog festivala prije podne, dječjim saborom. Središnji događaj – svečani festivalski koncert održan je popodne u dvorani Pučkog otvorenog učilišta. Budući da je već 18. godina festivala svi su se zajedno prisjetili ranijih festivala. Izvedene su i nove skladbe, njih dvadesetak, pa tako spomenimo i Slatinčanku Tamaru Majer koja je napisala Puževu pjesmu koju je izveo Mali pjevački zbor Osnovne glazbene škole Slatina.

Festivalske sudionike i goste uvodno je pozdravio Slobodan Bobo Marčeta, voditelj Odjela za djecu i mladež pri Jadranskoj uniji Konferencije kršćanske adventističke crkve. U ime Hrvatske konferencije govorio je pastor Neven Klačmer, njen predsjednik. Zamjenik slatinskog gradonačelnika Miroslav Venus s osobitim je zadovoljstvom pohvalio organizatore i izrazio nadu i za buduću suradnju dok je ravnatelj Osnovne glazbene škole Slatina Antonio Brzica predstavio planove oko uređenja novog višenamjenskog prostora škole.

Govornik i gost bio je Saustin Mfune, skladatelj i pjesnik, koji radi s djecom u Generalnoj konferenciji u Americi. I ove godine SlatinaFEST, osim kulturnog, imao je i humanitarni značaj. Sredstva prikupljena od dragovoljnih priloga, a ove godine je to bilo oko 7.500 kuna, namijenjena su za ulaganja u Osnovnu glazbenu školu Slatina u novim prostorijama bivše stare osnovne škole.

(www.icv.hr, žf; Foto: Željko Felbar)

[g-gallery gid=”407080″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content