FOTO: Vježba “Akcident na Gradskom bazenu, Virovitica 2017.” uspješno obavljena

U Virovitici je u četvrtak održana terenska vježba operativnih snaga sustava Civilne zaštite grada Virovitice, odnosno provedena je vježba pod imenom “Akcident na Gradskom bazenu, Virovitica 2017.”. Scenarijem vježbe prijetilo je nekontrolirano ispuštanje klora iz spremnika od 150kg, a opasnost je u najbržem mogućem roku otklonjena. Vježba je osim na Gradskom bazenu i u Gradskom parku provedena na još nekoliko lokacija, u prostorijama Grada Virovitice, upravnim zgradama tvrtki Flora VTC i Virkom, u Informativnom centru Virovitica te u skloništu na Trgu kralja Zvonimira.

MG 5899Cilj vježbe bio je kroz ovakav način vođenja vježbe upoznati sudionike sustava Civilne zaštite grada Virovitice o njihovoj ulozi. U vježbi su sudjelovali gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i njegov ured, stožer Civilne zaštite, Javna vatrogasna postrojba grada Virovitice, Policijska postaja Virovitica, Virkom, Flora VTC, Informativni centar Virovitica i Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

MG 5954Ovim putem gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin istaknuo je kako je Grad Virovitica spreman intervenirati u bilo kojem slučaju neželjene katastrofe, te je iskoristio priliku i čestitao svim vatrogascima njihov dan, blagdan Svetog Florijana. (www.icv.hr, vle; Fotografije: Matija Rođak)

MG 5959[g-gallery gid=”406629″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content