Otvoreni novoizgrađeni domovi u Pepelani i Žubrici

Na prigodnim svečanosti, u ponedjeljak su otvoreni i mještanima dani na korištenje novoizgrađeni društveni domovi u Pepelana i Žubrici na području općine Suhopolje. Oba doma izgrađena su kako bi se mještanima omogućila mogućnost korištenja zajedničkih prostora, a zahvaljujući brizi Općine Suhopolje.

Financirani su najvećim dijelom iz općinskog Proračuna. Ukupna vrijednost oba doma je oko milijun kuna (490.000,00 kn svaki), a za dom u Pepelanama Ministarstvo regionalnog razvoja izdvojilo je 206.000,00 kuna. Općina Suhopolje u posljednje četiri godine obnovila je osam domova. Dodatna dva su otvorena u ponedjeljak, a jedan (Pčelić) će biti otvoren u lipnju. Ukupna investicija za domove u Pepelanama, Žubrici i Pčeliću iznosi oko 1,5 milijuna kuna. Osim toga, u budućnosti se planira obnova Hrvatskog doma u Suhopolju, čime će središte općine, dobiti novi, ljepši i moderniji izgled, a broj obnovljenih ili izgrađenih društvenih domova bit će 12.

Županijski pročelnik Igor Andrović, obraćajući se nazočnima podcrtao je kako će u srijedu početi radovi na obnovi Dvorca Janković u Suhopolju u Centar za posjetitelje, čime će se otvoriti nova radna mjesta, a suhopoljski dvorac postat će turističko središte ovoga kraja. Saborski zastupnik Josip Đakić, naglasio je da otvorenjem ovakvih zgrada pokazuje se briga o ruralnom prostoru što predstavlja vjerodostojnost politike na ovim prostorima.

Na svečanosti u Pepelanama i u Žubrici, uz saborske zastupnike Josipa Đakića i Vesnu Bedeković, županijskog pročelnika Igora Androvića, načelnik Općine Suhopolje Marijana Brleka, pročelnika grada Virovitice Marija Klementa, bili su i mnogobrojni mještani ovih naselja uz župnika Valentina Furjana. (www.vpz.hr, Fotografije: Martina Bašić)

[g-gallery gid=”409201″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content