Fotogalerija: Radivoj Rekić i Hrvoje Matijaško predstavljat će našu županiju na Državnom natjecanju u oranju u Zagrebu

U organizaciji Općine Špišić Bukovica, Udruge orača Virovitičko-podravske županije i Savjetodavne službe, a pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije, održano je 13. Županijsko natjecanje orača traktorskim plugovima na parceli tvrtke DAM na Đolti.
U ime organizatora o značaju ove manifestacije na kojoj su sudjelovali u ime županije, pročelnik Igor Andrović i dožupan Zdravko Dijaković, govorio je Siniša Hrgović, zamjenik predsjednika Udruge orača Virovitičko-podravske županije, a načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler zahvalio je sudionicima natjecanja što se i na taj način afirmira poljoprivreda i život u ovom kraju. Natjecanje je otvorila izaslanica Ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, saborska zastupnica Vesna Bedeković, a nazočni su bili i načelnici općina Suhopolje, Čađavica i Sopje: Marijan Brlek, Mirko Rončević i Josip Granjaš.


Na natjecanje je došlo 7 orača traktorskim plugom ravnjakom i 4 orača traktorskim plugom premetnjakom.
Najuspješnji u kategoriji plugova premetnjaka bio je Hrvoje Matijaško iz Čađavice ispred Daria Zelenbrza, Darija Sajka i Darka Šimića. U kategoriji plugova ravnjaka i ovaj put je pobjedio vice prvak Hrvatske Radivoj Rekić iz Naudovca ispred Darka Matića, Dobrislava Babića, Đorđa Ružića, Ivana Šimatića Mirka Rudeca i Slavena Krapeca. Radivoj Rekić i Hrvoje Matijaško predstavljati će našu županiju na državnom prvenstvu u oranju koje će se ove godine održati u Zagrebu.


Najstariji orač bio je 78-ogodišnji Mirko Rudec, a najmlađi Dario Zelenbrz, sedamnaestogodišnjak iz Bušetine.
Nagrade najuspješnijim oračima uručili su županijski pročelnik Igor Andrović, načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler i predsjednik Udruge orača VPŽ Željko Žibreg.
Voditelj natjecanja bio je dopredsjednik Udruge orača VPŽ i državni trener orača Siniša Hrgović, glavni sudac bio je Ivan Ključec, a sutkinje su bile Suzana Pajić, Tatjana Međimurec i Ana-Marija Čajkulić. Sve nazočne tom prigodom zabavili su glazbeni sastav “Suhopoljski tamburaši”. (www.icv.hr, bs; foto: Bruno Sokele)

[g-gallery gid=”410822″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content