Grad Virovitica prijavio projekt “Rekonstrukcije rekreacijske zone na Virovitičkim jezerima”

Grad Virovitica je, uz savjetodavnu pomoć Razvojne agencije VTA prijavio na natječaj Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za Podmjeru 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ – provedba tipa operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ projekt rekonstrukcije rekreacijske zone na Virovitičkim jezerima ukupne vrijednosti 7.103.937,50 kuna.

virovitica jezera 4U sklopu projekta predviđeno je uređenje prva tri jezera i okolnog područja što uključuje: uređenje dječjih igrališta, izgradnju sportskih terena za odbojku na pijesku i badminton, gledalište, teren za boćanje i viseću kuglanu te uređenje prostora za adrenalinski park i paintball. Također je predviđena izgradnja drvenih molova uz obalu te uređenje pješačkih staza kao i nabava novih setova klupa i stolova, ognjišta, roštilja i nadstrešnica.

virovitica jezera 6Cilj projekta je učiniti prostor Virovitičkih jezera atraktivnim i dostupnim koristeći prirodne materijale kako bi se zadržao izvorni identitet. Projekt će doprinijeti razvoju turističke infrastrukture i podići razinu kvalitete društvenog života, omogućavanjem pristupa zabavnim turističkim sadržajima. Planiranim projektom u potpunosti će se urediti prostor od prvog do trećeg ribnjaka, na način da se Virovitička jezera pretvore u atraktivnu lokaciju. (vta.hr)

virovitica jezera 7 virovitica jezera 5 virovitica jezera 3 virovitica jezera 2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content