Gradonačelnik Ivica Kirin pohvalio rad Udruge umirovljenika Sv. Đurađ

U mjesnom domu u Svetom Đurađu održana je redovna skupština Udruge umirovljenika Sveti Đurađ koju je otvorio predsjednik Ivan Baček. Da su članovi ove udruge doista vrijedni pokazale su i brojne aktivnosti koje su odrađene u protekloj godini od kojih treba izdvojiti obilazak starijih i nemoćnih kao i bolesnih članova te darivanja istih za božićne i uskršnje blagdane te darivanje osvježavajućih napitaka za najmlađe kategorije NK Sveti Đurađ. Organizirano je i hodočašće u Ludbreg, proslave Sv. Vinka Martina te s Udrugom umirovljenika Golo Brdo obilježavanje fašnika. Udruga je sudjelovala na susretima Matice umirovljenika VPŽ te organizirala i dva druženja za svoje članove te sedam otvorenih druženja za sve koja su bila izuzetno posjećena. Sudjelovalo se i na Međunarodnom sajmu Viroexpo, ali i u odličnoj suradnji s mjesnim odborom na čelu s predsjednikom Ivanom Ćavarušićem postavljena je Božićna štalica te odrađene brojne aktivnosti na uređenju mjesnog doma i njegovog okoliša. Posebna zahvala upućena je Gradu Virovitici, gradskim tvrtkama i gradonačelniku Ivici Kirinu na velikoj pomoći u radu udruge. Uz navedeno u prošloj godini u planu za ovu godinu je i hodočašća u Mariju bistricu i Voćin te posjet Kopačkom ritu i izleti na Virovitičke ribnjake.

durad 22Skupštini su osim brojnih gostiju iz susjednih udruga sa područja cijele županije nazočili i gradonačelnik Ivica Kirin, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica i direktor gradske komunalne tvrtke Flora VTC Željko Iharoš.

durad11Gradonačelnik Ivica Kirin prilikom pozdravnog govora obećao je da će Grad Virovitica i dalje pomagati Udrugu te naglasio značaj udruga umirovljenika za osobe treće životne dobi što se očituje i kroz koordinaciju udruga umirovljenika sa područja grada Virovitice i to upravo kako bi se što više pomoglo ovoj populaciji ljudi. Posebno je pohvalio rad Udruge umirovljenika Sv. Đurađ koja je jedan od najboljih primjera organizacije umirovljenika na području grada. (virovitica.hr, foto: Zlatko C.)

[g-gallery gid=”408662″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content