Gradovima i općinama s područja Virovitičko-podravske županije 1,8 milijuna kuna za poticanje komunalnog razvoja i infrastrukture

Pomoćnik ministar graditeljstva Zdravko Vukić je u ime ministra Lovre Kuščevića, u nazočnosti obnašateljice dužnosti župana Sanje Bošnjak te županijskih pročelnika Igora Androvića, Jasne Abramović i Zorice Hegedušić, podijelio predstavnicima gradova i općina s područja županije Odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći. Riječ je o 17 projekata kojima se želi ujednačiti komunalni razvoj i razvoj infrastrukture, ukupne vrijednosti 4.689.029,13 kuna, od čega Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja sufinancira s 1.807.000,00 kn. Odluke su primili predstavnici općina i gradova Čađavica, Zdenci, Crnac, Suhopolje, Čačinci, Lukač, Mikleuš, Pitomača, Virovitica, Voćin, Sopje, Špišić Bukovica, Orahovica, Nova Bukovica i Slatina.
Aktivnosti projekata će doprinijeti boljem obavljanju određenih komunalnih djelatnosti te većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.

Prema riječima pomoćnika ministra Zdravka Vukića, na razini Republike Hrvatske Ministarstvo je ove godine dodijelilo 40 milijuna kuna gradovima i općinama diljem Hrvatske za razvoj komunalne infrastrukture. Sredstva su prihodovana od legalizacije i želja ministra Lovre Kuščevića bila je da se ona ne vrate u državni Proračun, već da se njima financiraju projekti za razvoj lokalne inrastrukture u gradovima i općinama kako bi se dala dodatna prilika svim područjima da se jednako razvijaju.

Koliko je tko dobio i za koji projekt, doznajte ovdje. (icv.hr, mb; mgipu.hr)

[g-gallery gid=”410433″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content