Herbarium će otvoriti 200 novih radnih mjesta s pogonom koji će biti središnja pakirnica čajeva za cijelu Europu

Stanovnici Pitomače, ali i ostalih naselja ove općine, zadovoljno trljaju ruke nakon što su općinski načelnik Željko Grgačić i direktor Spider grupe Denis Nemčević potpisali ugovor o dodjeli četiri parcele u industrijskoj zoni Rakitka u Kladarama.

Nedaleko od „Podravske magistrale“ niknut će pogon koji će biti središnja pakirnica čajeva za cijelu Europu, ali što je još važnije – otvorit će se 200 novih radnih mjesta i proširiti mreža kooperanata, jer ako se samo malo prođe kroz ovaj dio Hrvatske, onda je jasno kako kamilica sve više zauzima ova plodna polja.

U cijeloj priči ključnu ulogu odigrala je Općina Pitomača. Oni su Spider grupi dali sjajne uvjete za ulaganje. Kvadratni metar u industrijskoj zoni košta samo 50 lipa sa svom infrastrukturom i k tome još svaki ulagač dobiva “gratis” 30 KW električne energije.
S navedenim je županijskog pročelnika za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove, Igora Androvića, upoznao načelnik Željko Grgačić, a osim toga, obišli su u buduću lokaciju Poduzetničkog inkubatora u Pitomači koji će se nalazi u Poduzetničkoj zoni Rakitka, tik do budućeg pogona Herbariuma gdje će se pakirati čajevi za cijelu Europu.

Bila je tu i saborska zastupnica Vesna Bedeković, kao i mještani Kladara koji su podcrtali kako zbog ovih ulaganja u selu nema niti jedne prazne kuće i svi jedva čekaju novi pogon Spider grupe. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

[g-gallery gid=”408380″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content