Igor Andrović: Uskoro slijedi tehnički pregled Sustava navodnjavanja Kapinci – Vaška, a on će za korisnike u probnom periodu biti besplatan

Sjednicom u Mjesnom domu u Sopju, obilježen je Dan Općine Sopje koji se slavi na blagdan sv. Florijana. Među mnogobrojnim nazočnim uzvanicima, bili su: izaslanik ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića županijski pročelnik Igor Andrović, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak. Bili su tu i načelnici općina: Mirko Rončević (Čađavica), Marijan Brlek (Suhopolje), Mato Damjan (Crnac), Milan Dundović (Mikleuš), kao i pročelnik u Gradu Virovitici Marijo Klement, predsjednik Mjesnog odbora Sopje Berislav Androš…

Načelnik Općine Sopje, Josip Granjaš, je uz promotivni film govorio o mnogobrojnim projektima koji su ostvareni na ovom području, a koji su izgrađeni za boljitak življenja svih stanovnika na ovom području.
– Svake godine smo povećavali Proračun Općine Sopje i on danas iznosi oko devet milijuna kuna, a sve to radili smo zbog boljeg i ugodnijeg života svih naših stanovnika, svakog naselja u našoj općini.

Obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, govorila je o projektu Dravskog proljeća kojim se obnovio Mjesni dom u središtu Sopja.
– Sopje je bila prva općina na ovom području gdje se podigla EU zastava zbog nekog europskog projekta. Obnovljen je Mjesni dom u središtu Sopja, a nakon toga su slijedili mnogi drugi EU projekti. I nadalje moramo biti proaktivni kako ovdje u Sopju tako i u svakoj našoj općini i gradu kako bi nastavili s povlačenjem novih europskih sredstava.

Pomoćnih ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, naglasio je kako je općina Sopje oduvijek skrbila i brinula i braniteljskoj populaciji.
– Nikad se ne smijemo umoriti u brizi i skrbi za naše branitelje koji su utkali sebe u stvaranje jedine nam Domovine, u čemu je Virovitičko-podravska županija bila jedna od perjanica u Domovinskom ratu.

Izaslanik ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, županijski pročelnik Igor Andrović, obraćajući se nazočnima, između ostalog je kazao.
– Na području općine Sopje nalazi se jedan od najznačajnijih županijskih projekata Kapinci – Vaška. Dugo traje njegova realizacija, od idejnog projekta, do početka radova 2011. godine. Uskoro će se obaviti tehnički pregled i dobit ćemo uporabnu dozvolu. U budućnosti se, vezano za ovaj projekt, niti jedna odluka neće donositi jednostrano, a ono što mogu kazati, da će sustav navodnjavanja, u probnom periodu, za korisnike biti besplatan i te će troškove snositi Virovitičko-podravska županija. Trenutno smo u fazi projektiranja i Sustava navodnjavanja Kapinci – Vaška Faza II. kojim ćemo dobiti još više navodnjavanih površina. (www.vpz.hr, Fotografije; Kristijan Toplak)

[g-gallery gid=”406715″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content