Izlet učenika IOŠ Virovitica: Kutijica s blagom na poučnoj stazi grofa Jankovića

Učenici Industrijsko-obrtničke škole Virovitica, 4. razreda kozmetičara, 1. vrtlara i 2. frizera, sa svojim razrednicama Nikolinom Dubac, Vlastom Honjek-Golinac i Majom Ivanac posjetili su Višnjicu, Nosokavčku Dubravu i izletište Jankovac. Sunčane trenutke proljetnog dana iskoristili su kako bi pozdravili godišnje doba cvijeća i obišli šumske predjele odjevene u mirise proljeća.
Na Pustari Višnjica obišli su čitavo imanje u đsklopu kojega se nalaze i polja za uzgoj ljekovitog bilja. Nakon toga su se uputili u Informativno edukativni centar – hostel Dravska priča. Uz stručno vodstvo ljubaznog osoblja, učenici su pregledali predivno uređen postav Centra i upoznali se sa zanimljivostima iz života mnogobrojnih biljaka i životinja s područja Regionalnog parka Mura-Drava. Oduševile su ih tematski uređene sobe Svijet sova, Kutak leptira, vodozemaca i gmazova, Dravske šume vila i vilenjaka i Ptičju pjevaonicu u kojoj su slušali pjev ptica. Učenici su razgledali i novouređene spavaonice s ukupno 34 ležaja koji stoje na raspolaganju svim učenicima za školu u prirodi.

20170516 133002
Na kraju su se uputili na izletište Jankovac u Parku prirode Papuk. Poučnom stazom grofa Jankovića, uz pratnju vodiča, obišli su najveći slavonski slap Skakavac, Jankovačka jezera i izvor pitke vode. Posjetili su grob grofa Jankovića i staklarsko groblje.
Zaigrali su i zanimljivu igru geocaching koja je zaludila milijune diljem svijeta. Riječ je o igri koja uz pomoć mobilnog uređaja otkriva lokacije skrivenih kutijica s blagom. Kutijice s blagom mogu biti skrivene bilo gdje, od gradskih ulica do prirodnog okruženja. Potrebna je registracija na internetskoj stranici te instalacija aplikacije na mobilni uređaj i potraga može početi. Diljem svijeta postavljeno je više od dva i pol milijuna kutijica s blagom koje traži više od šest milijuna avanturista. Kutijice kriju papir na koji se upisuje nalaznik i ako želi, izmijeni predmet nađen u njoj. Kutijice postavljaju sami igrači koji se i brinu za njih. Na samom Papuku ih ima desetak, a učenici Industrijsko-obrtničke škole Virovitica pronašli su jednu.

Mnogo zanimljivih podataka saznali su od iskusnih vodiča te rendžera PP-a Papuk koji su ih upoznali s ljepotama jankovačkih šumskih staza… (www.icv.hr, vhg)

[g-gallery gid=”411346″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content