MOST: Osvrt na lokalne izbore 2017.

U nazočnosti nekoliko desetaka članova Mosta i njihovih simpatizera održan je radni sastanak s ciljem osvrta na protekle lokalne izbore. Sastanak je održan u prisutnosti saborskog zastupnika Tomislava Žagara i povjerenika za Most Virovitičko-podravske županije Darka Leškovića te su rezimirane aktivnosti stranke u proteklim tjednima. Donesen je plan rada za naredni period uz želju da aktivnosti članova budu dinamične nasuprot gubljenju u moru sličnih kojima je jedina svrha postojanje zbog samih sebe.
Zaključeno je da je osnovni cilj stranke u doglednom periodu stjecanje navike okupljanja članova, kvalitetnija komunikacija i interakcija te razmjena informacija i prikupljanje novih ideja.

Također, jaki menadžment koji će stalno ulagati u intelektualni kapital stranke i svakodnevno educiranje članova.

Prisutni su članovi izrazili zadovoljstvo ostvarenim rezultatima odnosno brojem mandata u Gradskom vijeću grada Virovitice, Županijskoj skupštini Virovitičko-podravske županije te općinskim vijećima Pitomače, Gradine i Suhopolja.

U suradnji s Hrvatskom strankom pravne države ostvarena su 4 vijećnička mandata u Županijskoj skupštini Virovitičko-podravske županije, 3 mandata u Gradskom vijeću grada Virovitice i 2 mandata u Općinskom vijeću općine Pitomača. Most je samostalno izašao na izbore u općini Suhopolje i ostvario 1 mandat, a u općini Gradina podržana je nezavisna lista Milana Cindrića koji je ostvario 3 vijećnička mandata. Jasno je da se politička scena Virovitičko-podravske županije drastično i nezaustavljivo mijenja – građani su dobili treću opciju. Završilo je vrijeme velikih stranaka, na scenu stupaju male, nezavisne stranke. Dokaz tome je činjenica da je na prošlim lokalnim izborima Virovitičko-podravska županija imala 5 nezavisnih lista, a na prošlotjednim lokalnim izborima bilo je 16 nezavisnih lista, što je ogroman skok.

Saborski zastupnik Tomislav Žagar i povjerenik za Most Darko Lešković, objavili su ovom prilikom odluku kojom se povlače iz Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije kako bi se mogli koncentrirati na rad u Saboru odnosno u Gradskom vijeću te svoja mjesta prepuštaju Mariji Viljevac i Elviri Grabić. Tako u Županijskoj skupštini mandate ostvaruju Marijan Čop, Nikola Dengoricija, Marija Viljevac i Elvira Grabić. U Gradskom vijeću grada Virovitice svoja mjesta će zauzeti Siniša Prpić, Zoran Čop i Darko Lešković. U Općinsko vijeće Suhopolja ući će Ivica Vuković, a u Pitomači Zlatko Majstor s još jednim vijećnikom kojeg odabere podružnica HSPD-a u Pitomači.

Još jednom hvala svim biračima Hrvatske stranke pravne države i Mosta nezavisnih lista. (Most NL VPŽ, eg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content