Nogometni „A“ reprezentativac iz Voćina Antun Marković: Reprezentacija je ispunjenje mog dječačkog sna

Dugo je čekao svoju priliku, a sada kada ju je dobio, objeručke ju je zgrabio i ne misli ju pustiti tako lako. Antun Marković, rodom iz Voćina, mjesta pokraj Slatine, napokon je dočekao da stane među vratnice i zauzme poziciju prvog golmana Slaven Belupa, piše drava.info

Dvadesetčetverogodišnjak priliku je iskoristio na najbolji mogući način, a potvrda toga došla je prije samo nekoliko dana kada je u klub stigao poziv izbornika reprezentacije Hrvatske Ante Čačića da se Marković priključi A selekciji i odigra prijateljsku utakmicu protiv Meksika u Los Angelesu, idućeg vikenda, 27. svibnja.

– Trudio sam se na svakom treningu i bio sto posto koncentriran kako bih dokazao i sebi i trenerima da mogu biti prvi vratar momčadi. Svojim radom i trudom želio sam se dokazati, a to sam i uspio jer su treneri prepoznali moje zalaganje i pružili mi šansu da stanem na gol. Ja treneru Željku Kopiću mogu samo zahvaliti na ukazanoj prilici i nadam se da ću to opravdati – rekao nam je Marković.

Golman iz Voćina u Koprivnicu je stigao prije devet godina.
– Moj nogometni put krenuo je baš u Voćinu (trenutno u Prvo županijskoj nogometnoj ligi Virovitičko-podravske županije) gdje sam napravio svoje prve golmanske korake. Nakon toga sam otišao u školu nogometa Osijeka iz koje sam otišao u HNK Suhopolje. Bila je to ujedno i moja posljednja stanica prije Koprivnice. U Slaven Belupo došao sam sa svojih 16 godina – objasnio je golman Slaven Belupa.

Markovićev golmanski put bio je baš onakav kakav bi svaki igrač Slaven Belupa trebao imati. Postepen napredak – stepenicu po stepenicu, iz godine u godinu.
– Došao sam u juniore gdje sam standardno branio, a povremeno sam kao treći golman pomogao u seniorima. Nakon toga sam otišao na posudbu u našeg trećeligaša Koprivnicu i zatim se ponovno vratio u Slaven, ovaj put u seniorsku ekipu – rekao je Marković.

Ove sezone, Antun je u prvih nekoliko kola branio odlično. Priliku je dobio zbog ozljede nominalno prvog golmana Gorana Blaževića. Iako je odlično branio, posebno je imao zapaženu partiju u Zagrebu protiv Dinama kada su Slaven dijelile tek sekunde od pobjede, nakon oporavka Blaževića, Marković je ponovno pronašao svoje mjesto na klupi. Ipak, u završnici sezone trener Kopić ponovno ga je promovirao u prvog vratara koprivničkog prvoligaša. Spletom okolnosti i odličnim obranama Voćinac je dobio poziv i u hrvatsku reprezentaciju.
– Kada sam saznao za poziv u seniorsku reprezentaciju Hrvatske bio sam u šoku. Naravno, u pozitivnom šoku. Neopisiv je to osjećaj jer mi je to oduvijek bio dječački san koji mi se sada i ostvario. Zaista vam ne mogu opisati koliko sam sretan zbog toga – nije skrivao sreću Farmaceut.

Točka na i, sigurno najdraže sezone u životu, Markoviću bi trebao biti potpis novog ugovora sa Slaven Belupom. S obzirom na partije koje pruža i s obzirom na to da je preuzeo ‘jedinicu’ koprivničkog prvoligaša ne vidimo zašto mu Slaven ne bi ponudio produženje ugovora koji mu ističe 15. lipnja.
– U klubu su zadovoljni sa mnom, a isto je i s moje strane, i ja sam zadovoljan s klubom tako da vjerujem da daljnja suradnja uopće nije upitna te da će se sve na vrijeme riješiti – rekao je Marković.

Slaven je, ukoliko bude sve kako bi trebalo biti, dobio vratara koji dugi niz godina može braniti i to odlično braniti, a na kraju krajeva, s obzirom na godine i potencijal, koprivnički prvoligaš bi mogao i zaraditi na njemu. S druge strane, što je i normalno za svakog sportaša, Marković bi se htio okušati u inozemstvu i upoznati još koji grad osim Koprivnice koja, kako je rekao, mu je prirasla srcu.
– Ovdje sam već devet godina, tu sam došao kao klinac i mogu reći da se osjećam kao domaći dečko, kao Koprivničanac. Grad je lijep, a ljudi su susretljivi i zaista je lijepo živjeti u Koprivnici – zaključio je Marković.

Sezona iz snova za mladog vratara. Nadamo se da ćemo ga u idućoj sezoni gledati sigurnog među vratnicama Slaven Belupa te da će sebi, klubu i svim navijačima koprivničkog prvoligaša svojim igrama izmamljivati osmjeh na lica. (http://drava.info; Fotografija: Zoran Vlah)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content