Orahovica proslavila 789. rođendan; Zlatna plaketa grada europskom akademiku Aleksandru Včevu

Orahovica je nizom zabavnih, kulturnih i sportskih sadržaja te na kraju središnjim događajem, svečanom sjednicom, obilježila Dan grada i svoj 789. rođendan. Svečanoj sjednici nazočili su ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, izaslanik premijera Andreja Plenkovića i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak, dogradonačelnik Orahovice Darko Žužak, europski akademik i dekan Medicinskog fakulteta Osijek Aleksandar Včev, počasni građanin Orahovice Vojo Lukić i mnogi drugi. Nazočnima se prvi obratio orahovački gradonačelnik Josip Nemec predstavivši odrađene i zacrtane projekte naglasivši kako Orahovica gleda prema naprijed i želi boljitak svim svojim građanima u svim segmentima. U nastavku su nazočnima obratili obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić te na kraju ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i izaslanik premijera Plenkovića, Igor Andrović. Ministar Tolušić pohvalio je rad orahovačke vlasti naglasivši kako Orahovica ide pravim smjerom koji jamči svijetlu budućnost budućnost građanima ovoga grada.

0305svecana2

Izaslanik premijera Andreja Plenkovića Igor Andrović rekao je kako je malo primjera jedna lokalne samouprave koja tako marljivo i s velikom ljubavlju skrbi o svome gradu.
– Lice Orahovice i njene okolice mijenja se iz godine u godinu i ona postaje prepoznatljiva i privlačna destinacija te odredište za mnoge turiste iz cijele Hrvatske, ali i mnogo šire.
U nastavku sjednice podijeljene su plakete i zahvalnice najzaslužnijima. Zlatnu plaketu, dobio je rođeni Orahovčanin, europski akademik Aleksandar Včev za iznimna dostignuća u otvaranju Sveučilišnog dodiplomskog studija fizioterapije u Orahovici, dok je Srebrna plaketa pripala Antunu Petrušiću za dugogodišnju svestranu prisutnost u oblasti društvenog i javnog djelovanja od posebno značaja za razvitak, ugled i promidžbu grada Orahovice na širem području. Zahvalnice na svečanoj sjednici su primili Joisette Roig, predsjednica humanitarne organizacije Fraternite Catalogne Kroatie, Ana Sertić iz Nove Jošave članica KUD-a Crkvari, Biciklistički klub ”Lood”, Željko Kašić, dr. Marijana Peček Vidaković te Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama ”Jaglac”. U ime nagrađenih svima obratio se dobitnik Zlatne plakete Aleksandar Včev. (www.icv.hr, vg; foto: Vladimir Grgurić)

[g-gallery gid=”406615″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content