Pitomački srednjoškolci će ići na praksu u Portugal

Srednjoj školi Stjepana Sulimanca odobren je projekt pod nazivom Education For Growing Economy (Edukacijom do rasta gospodarstva) ili skraćeno “ECO ECO” vrijedan 557.969,00 kn (75.198,00 EUR). Naime, ravnateljica Agencije za mobilnost i programe Antonija Gladović donijela je Odluku o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2017. godinu za program Erasmus+ – Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

U sklopu projekta na stručnu praksu u Bragu u Portugal u trajanju od 14 dana uputit će se 37 učenika različitih zanimanja (agroturistički tehničar, upravni referent, prodavač, poljoprivredni gospodarstvenik, kuhar, konobar i automehaničar) i 4 nastavnika.

Partnerska organizacija na projektu Srednje škole Stjepana Sulimanca je Aplicaproposta LDA – Bragamob. To je poznata portugalska tvrtka sa sjedištem u Bragi koja je specijalizirana za projekte međunarodne mobilnosti, a u posljednjih nekoliko godina organizirala mobilnost za tisuće sudionika u projektima Leonardo da Vinci, u okviru programa za cjeloživotno obrazovanje, te zadnjih godina u Erasmus+ projektima.

Mobilnost u Portugal će učenicima Srednje škole Stjepana Sulimanca pružiti priliku da osnaže svoja znanja i steknu međunarodno iskustvo rada na mjestima stručne prakse koja se bave upravo onim područjem rada u kojima se i obrazuju.

ivos

– Škola planira i dalje pisati projekte mobilnosti za svoje učenike s obzirom na to da smatramo da je projekt mobilnosti za učenike izvrstan način za motivaciju učenika na postizanje boljih uspjeha u redovnom obrazovanju. Mogućnost odlaska na stručnu praksu u Portugal pružit će sadašnjim učenicima veliku motivaciju za rad kako bi u budućnosti i sami sudjelovali na nekoj od planiranih mobilnosti učenika. Očekujemo da će se utjecaj osjetiti na cjelokupnom broju učenika naše škole – naglasio je ravnatelj škole Josip Ivoš.

Program Erasmus+ obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. Program je usmjeren jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana kao i unaprjeđenju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta. Prije dvije godine, Pitomačani su u sličnom projektu praksu obavljali u Engleskoj. (www.vpz.hr, ss-stjepana-sulimanca.skole.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content