Poduzetnički dan u Szentlorincu

U Szentlorincu, u Mađarskoj, u organizaciji Poduzetničkog centra županije Baranja, održan je 1. „Poduzetnički dan“ s naglaskom na EU fondove te gospodarski i ruralni razvoj regije.

U okviru susreta održana su i dva okrugla stola: prvi je bio o gospodarstvu, a drugi o ruralnom razvoju.

Na susretu su bili nazočni predstavnici gospodarstva, komora, znanstvenih i financijskih institucija, a temeljem upućenog poziva organizatora, na susretu su bili nazočni i predstavnici HGK – Županijske komore Virovitica

Predstavnici HGK – Županijske komore Virovitica nominirali su pitanje završetka prometne povezanosti brzom cestovnom prometnicom od Vrbovca II (Gradec) – Bjelovara – Virovitice – Barcsa – Szigetvara – Szentlorinca – Pečuha.

Utvrđivanje decidiranih rokova završetka ove prometnice, označit će početak ravnopravne pozicije gospodarskih subjekata s ovog područja u tržnoj utakmici sa onim sredinama gdje postoje izgrađeni prometni pravci, naglasio je u svom predavanju Milan Vanđura, direktor HGK – Županijske komore Virovitica.
Upravo ova pitanja akcentirao je u neposrednom susretu s Davidom Mezei, zamjenikom državnog tajnika Ureda premijera zaduženog za poljoprivredu i ruralni razvoj Mađarske, Józsefom Rittlinger, predsjednikom Nacionalne Poljoprivredne Komore Županije Baranja i Tamásom Síkfői, predsjednikom Pečuške-Baranjske gospodarske i industrijske Komore. (SUKO)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content