Udruga umirovljenika Pitomača održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

Udruga umirovljenika Pitomača održala je u četvrtak redovnu Godišnju izvještajnu skupštinu. Skupštinu je otvorila tajnica udruge Marica Kovačev. Pozdravila je sve pristigle goste, načelnika Općine Pitomača Željka Grgačića, i pobrojila predstavnike UU iz: Virovitice, Orahovice, Slatine, Suhopolja. Zdenaca, Podgorje I, Podgorje II, Milanovca, Čemernica, Lukača, Špišić Bukovice, Udruge vinogradara i voćara Pitomača, udruge Čuvarice kulturne baštine iz Kladara.

UU Piromača Godišnja skupština 2017 014 Custom Izvješće o radu podnio je predsjednik Branko Fičko. Pobrojio je aktivnosti iz 2016. godine. Grupa umirovljenika boravila je 10 dana u Toplicma u Lipiku. Upriličili su druženje u restoranu “Verica” za Vincekovo i pokazali običaje rezanja vinove loze. Popratili su to pjesmama svoje Pjevačke grupe. Obilježili su Fašenjsku nedjelju zabavom u restoranu i plesom pod maskama. Povodom Dan žena družili su se s UU Milanovac. Sudjelovali su na sajmu Mali Uskrs, prodavali kolače i ukrase i novcem od prodaje donirali udrugu “Podravsko suce”.za nabavu medicinske opreme Ambulanti u Pitomači. Sudjelovali su na radnoj akciji povodom dana planeta zemlje i družili se poslije u “Aršanju”. Gostovali su kod UU Slatina na njihovom obilježavanju 70 g postojanja i nastupili s Pjevačkom grupom.

UU Piromača Godišnja skupština 2017 041 CustomSudjelovali u obilježavanju dana Općine Pitomača. Bili su u Bizovačkim toplicama. Organizirali su zajedničko ljetovanju na Hvaru za umirovljenike. Učestvovali su na manifestaciji “U susret starim vremenima” na pitomačkom Trgu kralja Tomislava. Nastupili su na pjevačkoj natjecanju UU Hrvatske. Bili su na jednodnevnom kupanju u Barču i na Druženju povodom Svetog Nikole u Ferdinandovcu. Za Božić posjetili su obiteljsko imanje” Salaj” u Grabovnici i Dom umirovljenika “Vedran” u Pitomači. Organizirali su si i doček Nove 2017. godine u restoranu “Verica”. Predočili su Skupštini financijsko izvješće sa zavidnim UP i UR u protekloj godini i usvojili izvješća iz protekle godine i donijeli financijski plan i plan rada za 2017. godinu.

UU Piromača Godišnja skupština 2017 061 CustomRad udruge posebno je pohvalio načelnik općine Pitomača Željko Grgačić. Rekao je da su vrlo aktivni. Puno rade i uvijek se može na njih računati. Pjevački zbor pjeva naše domaće pjesme i svojom aktivnostima promoviraju Općinu. Pitomača, Županiju VPŽ i šire. Svima je zaželio mnogo zdravlja i uspjeh u daljnjim aktivnostima. Rad Skupštine pozdravili su i pohvalili prisutni gosti , predstavnici Udruga umirovljenika koji su se došli na Skupštinu. Završetkom službenog dijela uslijedilo je zajedničko druženje. (www.icv.hr; bm)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content