Udruga umirovljenika Špišić Bukovica neizostavan je dio društvenih događanja na području općine

Udruga umirovljenika Špišić Bukovica održala je, u nazočnosti brojnih članova i gostiju, redovnu izvještajnu skupštinu na kojoj je usvojeno izvješće o radu za proteklu godinu kao i plan rada za naredno razdoblje.

Prema riječima predsjednice Mirjane Ivanešić, Udruga, koja broji 76 članova, organizira svake nedjelje u Domu umirovljenika druženja s raznim sadržajima na koja su dobrodošli svi članovi te pripadnici treće životne dobi. Posebna briga vodi se o starijim i nemoćnim članovima koje se posjećuje tijekom cijele godine, osobito u vrijeme blagdana kada ih se dariva prigodnim poklonima. Također, članovi se redovito uključuju u sva društvena događanja na području općine, od Dana općine – Ivanja pa do Božićnog i Uskrsnog sajma.

– Iznimno dobru suradnju ostvarujemo s Udrugom žena Bukovčanke s kojima nastupamo na raznim manifestacijama. Tako smo za Ivanje organizirali izložbu rukotvorina, a zajedno smo bili i dio ovogodišnjeg Međunarodnog sajma Viroexpo. Također, zimi, kada naše članice imaju više slobodnog vremena, organiziramo zanimljive radionice ručnih radova – rekla je Mirjana Ivanešić.

Podršku brojnim bukovačkim umirovljenicima u njihovu djelovanju pružili su i kandidat za župana Virovitičko-podravske-županije Igor Andrović, kao i kandidat za njegova zamjenika Marijo Klement, načelnik Špišić Bukovice Hrvoje Miler, predstavnici ostalih umirovljeničkih udruga s područja županije, kao i udruga s područja općine Špišić Bukovica… (www.icv.hr, mb; foto: Ivan Šemper)

[g-gallery gid=”407043″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content