19. koncert mladih slatinskih glazbenika

Ogranak Matice hrvatske Slatine organizirao je 19. koncert mladih slatinskih glazbenika u Hrvatskom domu uz svestranu podršku Osnovne glazbene škole Slatina. Predsjednica Ogranka Zorica Varga, u uvodnom govoru, posebno je pozdravila Tomu Sudarića, dirigenta i osnivača Malog orkestra Matice hrvatske koji je organizirao humanitarne koncerte u svrhu pribavljanja sredstva za instrumente potrebne Osnovnoj glazbenoj školi u Slatini. Na nedjeljnom koncertu nastupili su Ivan Rončević, Patricija Veriga, David Benc, Tea Gumbarević, Leonarda Dušak, Josip Matić i Tamburaški orkestar OGŠS kojim je dirigirala Martina Tepeš.

Kraj školske godine bio je povod da se najučenicima slatinskih osnovnih i srednjih škola uruče prigodne nagrade, knjige u izdanju Matice, koje je uručila predsjednica Zorica Varga. Najbolji učenici ove godine su Monika Tokić, Matea Potočki, Martina Jukić, Josip Paulin, Zvonimir Josić, Laura Čerba, Adrijana Marić, Carolina Damiš, Ivona Relatić, Ivan Horvat, Mihael Gucek, Iva Tkalec, Adam Ivanković, Sonja Prebeg, Iskra Maravić, Lana Tušek, Antonio Minauf, Dominik Zlatunić i Marko Rastija.

Na kraju svečanosti gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić čestitao je Matici na organizaciji a učenicima na uspjehu kao i njihovim učiteljima i roditeljima.
(www.icv.hr, žf; foto: Ž. Felbar)
[g-gallery gid=”416054″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content