FOTO: Iskra Maravić, Ivan Horvat i Lucija Relić najbolji su učenici Virovitičko-podravske županije u školskoj godini 2016./2017.

U Športskoj dvorani Tehničke škole Virovitica učenici osnovnih i srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije poručili su „Zbogom školo do jeseni“. Ovu, već tradicionalnu manifestaciju, organizira Virovitičko-podravska županija, dok je suorganizator ove godine bila Osnovna škola Gradina.

Kao i svake godine, u sklopu manifestacije, uz bogat kulturno-zabavni program, nagrađeni su najbolji učenici osnovnih i srednjih škola s područja županije te izabrani najbolji od najboljih. Oni su Iskra Maravić, Ivan Horvat i Lucija Relić.

Sve nazočne su prilikom svečanosti završetka školske godine pozdravili ravnateljica Osnovne škole Gradina Ljiljana Bakić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac te virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

MG 3024Manifestaciji su, uz župana Igora Androvića, prisustvovali i zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, zamjenici gradonačelnika Damir Marenić i Vlasta Honjek Golinac, ravnatelji škola i ustanova, županijski pročelnici…
Nakon nagrađivanja najboljih i kulturno-zabavnog programa učenika, uslijedio je koncert grupe Vigor gdje su svi u „isti glas“ pjevali “Još fališ”, “Da sam ja on”, “Divna”, “Život je raj“…

Iskra Maravić (OŠ Josipa Kozarca Slatina) – najbolja učenica osnovnih škola

Učenica je 8. d razreda, a sve je razrede osnovnoškolskog obrazovanja završila s prosjekom ocjena 5,00. Sudjelovala je na županijskim natjecanjima iz matematike, informatike, na natjecanju mladih tehničara i na skupnom natjecanju Hrvatskog crvenog križa. Iskra je sudjelovala i državnom natjecanju mladih tehničara te na natjecanjima u sportskim disciplinama, krosu, odbojci, badmintonu, košarci i stolnom tenisu. Na županijskim je natjecanjima osvojila jedno prvo i tri druga mjesta te četiri treća mjesta, a na državnim natjecanjima u sportskim disciplinama osvojila je skupno pet prvih mjesta, dva druga mjesta i dva treća mjesta.

Ivan Horvat (Industrijsko-obrtnička škola Slatina, zanimanje vodoinstalater) – najbolji učenik trogodišnjeg programa srednjih škola)

Ivan je prvi razred završio s vrlo dobrim, a drugi i treći s odličnim uspjehom. U praktičnom je dijelu nastave također bio vrlo dobar u prvom razredu, a u drugom i trećem odličan. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja je sudjelovao na međužupanijskom i državnom natjecanju vodoinstalatera na kojem je osvojio jedno prvo i jedno drugo mjesto na međužupanijskoj razini te jedno drugo i jedno treće mjesto na državnoj razini.

Lucija Relić (Gimnazija Petra Preradovića Virovitica) – najbolja učenica četverogodišnjeg programa srednjih škola

Lucija je učenica 4.d razreda, a sva četiri razreda je završila s odličnim uspjehom. Sudjelovala je na županijskim natjecanjima iz biologije, geografije, kemije, matematike, fizike, hrvatskog i latinskog jezika na kojima je osvojila deset prvih, šest drugih i tri treća mjesta. Također je sudjelovala na državnim natjecanjima iz matematike i hrvatskog jezika iz kojega je osvojila treće mjesto. Tijekom svojeg srednjoškolskog obrazovanja bila je uključena u različite i brojne izvannastavne aktivnosti. (icv.hr, mb, vpz.hr, foto: Matija Rođak)

[g-gallery gid=”414860″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content