FOTO: Tradicionalna proslava Ivanja u Sopju

Kulturno-umjetničko društvo Podravac Sopje i Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Podravac Sopje su pod pokroviteljstvom Općine organizirali tradicionalno obilježavanje Ivanja. Ove godine bilo je sve organizirano pored Hrvatskog doma, gdje su se okupili brojni mještani kako bi sačuvali jedan od običaja sopjanskog kraja. Manifestaciju je otvorio Berislav Androš, načelnik Općine Sopje, pohvalivši vrijedne entuzijaste i volontere te obećao podršku i u budućim aktivnostima.

U spomen na pučkog pjesnika Ivana Benaka recitirane su pjesme o Sopju i običajima, a Tamburaški sastav Propuštena šansa i vokalni solist Antun Mikić-Buco izveli su, između ostalog, i njegovu najpoznatiju uglazbljenu pjesmu „Ne budi me majko rano“, koju su promovirali Zlatni dukati.

Najviše pažnje publike privuklo je „Lilanje“ gdje su svoje umijeće vladanja zapaljenom slamom pokazali najmlađi, a potom i stariji zaljubljenici u sopjanske običaje.

Na nebu su i ove godine zasvijetlile brojne zvijezde stvorene vatrometom u noći uoči Ivanja.

Kao dobri domaćini, organizatori su skuhali grah na sopjanski način koji je poslužen svim gostima. (www.icv.hr, žf; foto: Željko Felbar)

[g-gallery gid=”416646″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content