Koncert „Na livadi na Jankovcu“: Zvuk klavira u netaknutoj prirodi je osjećaj koji traje

U Park šumi Jankovac, u organizaciji Turističke zajednice općine Čačinci, Parka prirode Papuk i Planinarskog doma Jankovac, a uz pokroviteljstvo Općine Čačinci, održana je treća po redu manifestacija ”Na livadi na Jankovcu”. Riječ je o koncertima ozbiljne glazbe na otvorenom, ispred Planinarskog doma Jankovac. Ove godine održan je pijanistički koncert Konstantina Krasnitskog, umjetnika iz Bjelorusije. Konstantin Krasnitski je, između ostalog, apsolutni pobjednik, laureat prve nagrade i posebne nagrade publike na 1. međunarodnom pijanističkom natjecanju EPTA (European Piano Teachers Association) “Svetislav Stančič” u Zagrebu 1999. godine…

Zvuk klavira na otvorenom u akustičnom ambijnetu Jankovca djelovao je moćno, a umjetnik Krasnitski je oduševio svojim bravurama na klaviru. Uz Krasnitskog, na Jankovcu su zasvirali i Ivan Bobić, pijanist iz Varaždina koji je odsvirao autorsku skladbu pripremljenu upravo za Jankovac.

2506jankovac2

Projekt ‘’Na livadi na Jankovcu’’ započela je glazbenica Andrea Gribl prije tri godine, a i ove godine se svojom skladbom i izvedbom na klaviru uključila u koncert.

Zamjenik načelnika općine Čačinci i ravnatelj JU Parka prirode Papuk Alen Jurenac zahvalio se umjetnicima:
-Svi smo skupa uživali na Jankovcu i od srca hvala umjetnicima koji su nas oduševili svojim izvedbama. Ovo je sjajna promocija turizma, kako općine Čačinci, tako i ljepota Parka prirode Papuk i zasigurno ćemo dati sve od sebe da s ovim projektom nastavimo i u budućnosti. – rekao je Jurenac. (www.icv.hr, vg; foto: Vladimir Grgurić)

[g-gallery gid=”416792″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content