Ljetno druženje „Brilića“ i „Nazorovaca“

Lipanj je stigao, a sa njim i zadnji dani škole. Prije odlaska na zasluženi ljetni odmor, prije nego li smo rekli doviđenja pločama, klupama i đačkim brigama uputili smo se u posjet prijateljima četvrtog razreda, u Osnovnu školu Vladimir Nazor.

Naše prijateljstvo već traje od hladne zime, kada su nas prijatelji „Nazorovci“ posjetili u našoj Područnoj školi Rezovac i uživali u igrama na snijegu i sanjkanju, izradi kućica za ptice. Došao je dan da im uzvratimo posjet i upoznamo njihovu školu, razred, mjesto za igru i učenje.

Nakon tople dobrodošlice, prošetali smo se hodnicima škole, razgledali školsku knjižnicu, obišli njihovu dvoranu za tjelesni i zamišljali kako se i ovdje uči, pišu zadaće, pjeva, slika, pleše, baš kao i u našoj školi, Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić. Kako smo se počastili, krenuli smo put parka i dvorca Pejačević. U hladovini stoljetnih stabala istraživali smo drveća i povezivali sadržaje koje smo naučili o živoj prirodi i trčali i veselili se kao i svaki veseli desetogodišnjak.

Naše druženje je tražilo okrjepu pa smo se počastili sladoledom i malo predahnuli.
Kako se svako druženje mora privesti kraju, tako smo morali i mi naše, ali smo ga završili zajedničkom pjesmom DO,RE, MI koje smo otpjevali uz klavirsku pratnju u prolazu palače Pejačević. Napravili zajedničku fotografiju i obećali da će se naša prijateljstva nastaviti i u petom razredu. (www.icv.hr, Jelica Olujić)

Veseli razred četvrtaša Custom U školskoj knjižnici Custom U parku Custom e1497808956503 To smo mi Brlići i Nazorovci Custom Šetnja školom Custom Svira se i pjeva Custom Osluškujemo školu Custom e1497808973512 Na sladoledu jpg Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content