Oni su najbolji od najboljih: Iskra Maravić želi ići u gimnaziju, Ivan Horvat se nada poslu u struci, a Lucija Relić želi studirati na PMF-u

U sportskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici učenici osnovnih i srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije poručili su “Zbogom školo do jeseni”. Ovu već tradicionalnu manifestaciju organizira Virovitičko-podravska županija, a suorganizator je ove godine bila Osnovna škola Gradina.

Kao i svake godine u okviru manifestacije uz bogat kulturno-zabavni program nagrađeni su najbolji učenici osnovnih i srednjih škola s područja županije. Iskra Maravić, Ivan Horvat i Lucija Relić izabrani su kao najbolji od najboljih, prvaci u znanju, učenju, sportu i drugim aktivnostima kojima posvećuju svaki slobodni trenutak i uspješno kombiniraju zadatke i natjecanja.

ISKRIN SLJEDEĆI KORAK JE UPIS U GIMNAZIJU

Iskra Maravić je najučenica osnovnih škola s područja županije, a dolazi iz Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina. Ova odlična učenica, koja je svih 8 razreda osnovne škole završila s prosjekom čak 5,0, ujedno je i vrhunska sportašica. Jer, uz natjecanja u znanju iz matematike, informatike, mladih tehničara te na skupnom natjecanju Hrvatskog Crvenog križa, ujedno je ostvarila i zapažene rezultate u sportskim disciplinama. Na državnom natjecanju borila se s najboljima u krosu, odbojci, badmintonu, košarci i stolnom tenisu. Na županijskim natjecanjima osvojila je jedno prvo i tri druga mjesta, četiri treća mjesta, a na državnim natjecanjima u sportskim disciplinama osvojila je ukupno pet prvih mjesta, dva druga i dva treća mjesta. Puno za nabrojati, još teže za odraditi, no marljivoj Iskri to nije bilo teško. Uz hvalevrijedne rezultate Iskra će svoje osnovnoškolsko obrazovanje najviše pamtiti po dragim prijateljima i odličnim nastavnicima.

– Kao svoj najveći uspjeh istaknula bih državno natjecanje iz atletike, a najdraži predmeti su mi fizika, matematika i biologija – kaže ova buduća srednjoškolka koja će nakon upisa u gimnaziju i dalje nastaviti uspješno kombinirati školske obaveze s košarkom i glazbom, kao i omiljenom serijom mnogih tinejdžera, “Teorijom velikog praska”.

IVAN SE NADA DA ĆE DO JESENI PRONAĆI POSAO U STRUCI

Ivan Horvat, učenik Industrijsko-obrtničke škola Slatina, zanimanja vodoinstalater, najbolji je učenik trogodišnjeg programa srednjih škola. Prvi razred završio je s vrlo dobrim, a drugi i treći s odličnim uspjehom. U praktičnom dijelu nastave je također bio vrlo dobar u prvom razredu, a u drugom i trećem odličan. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja je sudjelovao na međužupanijskom i državnom natjecanju vodoinstalatera. Kući je s pohvalama došao zahvaljujući prvom i drugom mjestu na županijskoj razini te trećem mjestu u državi. Dane u srednjoškolskim klupama Ivan će najviše pamtiti upravo po natjecanjima na kojima je sudjelovao i druženju s dragim prijateljima.

– Osobito će mi u pamćenju ostati državno natjecanje vodoinstalatera u Splitu na kojemu sam ujedno ostvario najveći uspjeh – drugo mjesto – govori Ivan, mladi radoholičar koji već sada uskače ujaku kao ispomoć u vodoinstalaterskim poslovima. Hobija nema mnogo, ali u slobodno vrijeme voli zaigrati nogomet. Nada se da će uskoro pronaći posao u struci, a dok se to ne ostvari, praksu će stjecati pomažući ujaku u manjim poslovima.

LUCIJIN CILJ JE UPISATI PMF U ZAGREBU

Najbolja učenica četverogodišnjeg programa srednjih škola je Virovitičanka Lucija Relić iz Gimnazije Petra Preradovića.

Lucija je sva četiri razreda završila s odličnim uspjehom. Sudjelovala je na županijskim natjecanjima iz biologije, geografije, kemije, matematike, fizike, hrvatskog i latinskog jezika na kojima je osvojila deset prvih, šest drugih i tri treća mjesta. Također, sudjelovala je i na državnim natjecanjima iz matematike i hrvatskog jezika iz kojega je osvojila treće mjesto. Tijekom svojeg srednjoškolskog obrazovanja bila je uključena u brojne izvannastavne aktivnosti. Ova buduća studentica srednjoškolsko obrazovanje najviše će pamtiti po dragim ljudima koji su je okruživali te brojnim zanimljivim situacijama. Najdraži predmet joj je matematika, tako da ne iznenađuje da joj je cilj upisati Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu.

– O daljoj budućnosti i tome što će biti za nekoliko godina nisam razmišljala – govori nam Lucija, dodajući da je prvi cilj upis na željeni fakultet, a onda slijede drugi planovi. U slobodno vrijeme svira violinu, a kada upisi završe, ljeto će provesti uz omiljeno štivo i filmove. Otkako Virovitica ima kino, ona i drugi filmoljupci mogu izaći i pogledati projekcije svojih omiljenih žanrova pa će joj to biti ljetni “zadatak”. (www.icv.hr, mb)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content