Održan Slatinski obrtnički sajam

Obrtnički sajam Slatine i šire okolice održan je četvrti put u Gradu i po prvi put u lipanjskom terminu. Organizaor Sajma bilo je Udruženje obrtnika Slatina a suorganizatori Grad Slatina, GRAS-Gradska razvojna agencija i Industrijsko-obrtnička škola Slatina. Slatina ima 360 obrtnika a u nedjelju se predstavilo šezdesetak što je značajan potencijal razvoja koji se na ovakav način pokazuje javnosti. Slikovito je prikazan dio poslova kovačkog zanata pri potkivanju konja, koji je privukao veliku pažnju posjetilaca Sajma. Organizirano je natjecanje u rezanju drva na starinski način. Učenici Industrijsko-obrtničke škole pokazali su svoja znanja u pripremanju raznih koktela kao i u pečenju palaćinki.
U višesatnom programu bilo je tu i mnoštvo nagradnih igara, od onih dječjih pa do zahtjevnijiih, primjerenih odraslima.

Najveći broj posjetilaca došao na je večernji dio programa kada je bila uvijek zanimljiva revija frizura i modna revija koju pripremili frizerski saloni iz Slatine, Virovitice i Čađavice. Plesni par Maša Radojević i Boris Stjepanović opet su oduševili latinoameričkim plesovima.
Za glazbeni dio programa brinuli su se glazbenici iz popularnog banda Otkazani let.

Bio je ovo i prvi radni vikend novog slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića, koji je u društvu organizatora Zlatka Šomođija kao i Darka Kneževića, potpredsjednika HOK-a obišao sve izložbene prostore iskorištivši priliku da sazna ponešto iz prve ruke o životu u Slatini i Virovitičko-podravskoj županiji. (www.icv.hr, žf)

[g-gallery gid=”414349″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content