„Pričalica“ na završnom sastanku projekta “Having A Theatre Inside” u Krakowu

Projektni tim Udruge Pričalica sudjelovao je na završnom sastanku projekta Having a Theatre Inside u Poljskoj. Projekt Having a Theatre Inside je dvogodišnji projekt strateškog partnerstva koji se provodi u okviru ključne aktivnosti 2 programa Erasmus+ u partnerstvu osnovnih i srednjih škola , vrtića i udruge Pričalica iz Virovitice u suradnji s Kazalištem Virovitica. Zemlje partneri; Bugarska, Turska, Portugal, Litva, Poljska i Hrvatska.

Završni sastanak za cilj je imao promociju zajedničke knjige pod nazivom „Theatre Is Present Inside Of Us“ koja obuhvaća radove svih partnerskih organizacija. Partneri uključeni u projekt obradili su šest tema, primjenjujući različite dramske tehnike i metode. Svaki partner obogatio je projekt jednom od dramskih tehnika odnosno metoda, a svi su realizirali po dva scenarija na svaku temu. U konačnici našlo se tu i realiziralo 72 scenarija od kojih je 36 obuhvaćeno u zajedničkoj knjizi.

Osim promocije knjige, partneri su sudjelovali na radionici mašte i kreativnosti u monumentalnom rudniku soli Wieliczka, posjetili Jagielonsko sveučilište , drugo najstarije u središnjoj Europi, prisustvovali svjetlosno lutkarskom spektaklu sa zmajevima, na rijeci Visli u Krakowu, te sudjelovali na tradicionalnoj međunarodnoj manifestaciji , ove godine pod imenom Zmajevi Mediterana . Svi partneri imali su zaduženje napraviti glavu zmaja obilježenu nacionalnim identitetom. Glave zmajeva spojene su s tijelom te su partneri animirali zmaja sa šest glava koji je predstavio projekt na velikoj paradi zmajeva! Hrvatski tim je tako pronio hrvatsku zastavu središtem Krakowa na prostoru za koji povijest kaže da su tu živjeli Bijeli Hrvati, preci današnjih Hrvata!

Dragon 5

Na sastanku su još evaluirani rezultati projekta, predstavljen je plan diseminacije rezultata i formalnosti potrebnih za predaju završnog izvještaja. Svi su partneri ganuti završetkom projekta ostavili otvorena vrata za dogovor i buduće suradnje, tim više što je projekt u svojoj realizaciji dobivao visoke ocjene europske Komisije.

Publikacija „Theatre Is Present Inside Of Us“ ostvarena je uz financijsku potporu Europske komisije.

Publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.Dragon

(www.icv.hr, žđ, is)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content