Razvojnoj agenciji VTA odobreni projekti za sufinanciranje sportskih programa

Razvojnoj agenciji VTA odobreni projekti za 4 športske udruge prijavljene na Natječaj za sufinanciranje športskih programa poticanja športsko-rekreativnih aktivnosti u 2017. godini kojeg je objavio Središnji državni ured za šport. Svi projekti su odobreni u ukupnoj vrijednosti od 172.545,64 kn.

MG 2677Županijskom nogometnom klubu Virovitica odobren je projekt pod nazivom „Otvorena škola nogometa za djecu do 12 godina“ u vrijednosti od 57.429,23 kn. Ciljna skupina su osnovnoškolska djeca od 7 do 12 godina koja su raspoređena u 3 dobne skupine, te djeca s teškoćama u razvoju. Cilj programa je pronalazak darovite djece koja nisu uključena u redovnu školu nogometa te prezentacija rada škole nogometa i popularizacije same nogometne igre te stjecanje privrženika klubu.

zkk virovitica 6 2017 Zagreb 1Ženskom košarkaškom klubu Virovitica odobren je projekt pod nazivom „Poticanje bavljenja amaterskim športom i športskom rekreacijom (Ljetna škola košarke za djevojčice – 2017. godine)“ u vrijednosti od 25.260,00 kn. Ciljna skupina su 3 strukture polaznika: djevojčice od 7-9 godina, 10-11 godina i 12-13 godina. Cilj programa je omogućiti što većem broju korisnika bavljenje amaterskim sportom i sportskom rekreacijom.

gradski bazen 2015Plivačkom klubu Virovitica odobren je projekt pod nazivom „Škola plivanja za osnovnoškolce grada Virovitice“ u vrijednosti od 33.150,60 kn. Ciljna skupina su osnovnoškolci od 6 do 14 godina. Ciljevi programa su skupinu neplivača dovesti na razinu znanja plivanja – plivača početnika dok je skupinu plivača početnika cilj osposobiti za kategoriju plivača.

no limitNogometnoj akademiji No Limit odobren je projekt pod nazivom „Univerzalna sportska škola – Sportska igraonica 2017.“ u vrijednosti od 56.705,81 kn. Ciljna skupina su djeca s teškoćama u razvoju, predškolska djeca te učenici 1., 2., 3. i 4. razreda osnovne škole. Ciljevi programa su poticati višestrani psihosomatski razvoj djece, razvijati zdravstvenu kulturu u svrhu čuvanja i unapređenja vlastitog zdravlja i zdravlja okoline, zadovoljiti dječje potrebe za kretanjem, odnosno vježbanjem i na taj način stvoriti navike svakodnevnog tjelesnog vježbanja.

Sredstva potpore osigurana su iz proračuna Središnjeg državnog ureda koji sufinancira programe najviše do 80% opravdanih troškova cjelokupne vrijednosti prijavljenog programa, dok je 20% opravdanih troškova prijaviteljima osigurano iz proračuna Sportske zajednice grada Virovitice. (www.vta.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content