Svjetski dan sajmova održat će se u Virovitici 7. lipnja 2018. godine

U Opatiji je 7. lipnja 2017. god. obilježen Svjetski dan sajamske industrije održavanjem treće konferencije o sajmovanju pod nazivom „Snaga sajamske industrije – novi trendovi i izazovi“, na kojoj su prisustvovali predstavnici Organizacijskog odbora sajma Viroexpo. Uvodno je na temu: „Sajmovi kao platforma za promociju“, govorio Ante Gavranović, novinar i kolumnist koji je iznio niz relevantnih činjenica o važnosti sajmova.

U cilju razvoja sajamske infrastrukture i sajamskih prostora uložit će se 5 milijardi €, kroz sljedećih deset godina. Naglasio je da se čak 12 do 15 najvećih sajmova nalazi u Europi, a vodeći sajmovi su: Messe Hannover, Frankfurtski sajam i Fiera Milano. Istaknuo je tri funkcije sajmova: poslovnu, makroekonomsku i socijalnu. Godišnje se organizira 31 tisuća sajmova koje posjeti preko 260 milijuna posjetitelja.

20170607 120632

Na panelu „Održivost sajmova u eri globalizacije“, sudjelovali su: Nina Ermenc Pangerl, članica Upravnog odbora Celjskog sajma, Slovenija; dr. sc. Dina Tomšić, voditeljica Zagrebačkog velesajma; Darija Miklenić, stručni suradnik u Marketingu i informiranju Končara; dr. sc. Amelia Tomašević, redovni profesor na Obrazovnoj grupi ZRINSKI, Zagreb; Hrvoje Paver, pomoćnik direktora Sektora za trgovinu Hrvatske gospodarske komore; Adriano Požarić, organizator HoReCa Adria i Relax Adria, specijaliziranih sajmovi za opremanje turističkih objekata. Do sada su konferencije o sajamskoj industriji organizirane: prva 2015. god. u Središnjici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, druga 2016. god. na Zagrebačkom velesajmu u Zagrebu i treća ove godine u Opatiji.

131527 1

Organizatori treće konferencije, Suvremena trgovina i Hrvatska gospodarska komora, prihvatili su poziv Igora Androvića, župana Virovitičko-podravske županije i potvrdili članovima Organizacijskog odbora sajma Viroexpo, koji su sudjelovali u radu konferencije, da će se nakon Zagreba i Opatije, konferencija održati u Virovitici 7. lipnja 2018. godine. Organizacijom četvrte konferencije o sajmovima u Virovitici, kojom će se obilježiti Svjetski dan sajamske industrije u Hrvatskoj, organizatorima sajma: Virovitičko-podravskoj županiji, Gradu Virovitica, HGK – Županijskoj komori Virovitica, HOK – Obrtničkoj komori VPŽ, Turističkoj zajednici VPŽ, odaje se priznanje za izuzetnost organizacije i prepoznatljivost sajma Viroexpo, ne samo u Hrvatskoj, nego i šire. Na četvrtoj konferenciji će sudjelovati predstavnici uglednih sajmova iz zemlje i inozemstva, te znanstvenih institucija. Očekuje se da će četvrta konferencija još više afirmirati Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju, kao prepoznatljivo sajamsko središte, u zemlji i inozemstvu.

(HGK)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content