Turnašički Biseri putuju na Vatrogasnu olimpijadu u Villach, podršku im je dao i virovitičko-podravski župan Igor Andrović

Prije četiri godine bila je to ludnica u Turnašici. Bila je kada su odlazili, a još veća kada su se vraćali. Biseri, vatrogasna družina ovog malenog mjestašca gdje se rodio, živio i stvarao Stjepan Sulimanac, poznati su svakom domaćinstvu, a prije četiri godine, kada su nastupili na Vatrogasnoj olimpijadi u Francuskoj, za njih je znalo i mlado i staro. Uostalom, ne lažu kada kažu kako u Turnašici „svaka kuća ima svog vatrogasca“. Ove godine, Biseri putuju na Vatrogasnu olimpijadu u Austriju, u Villach. Četiri godine su stariji i iskusniji, a cilj je isti – prenesti ime Pitomače i Virovitičko-podravske županije i naravno Hrvatske.

Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije, stisnuo je desnicu Alojzu Lachu, alfa i omegi turnašičkih Bisera koji je u društvu Luke Lacha i Marka Nemeta, posjetio Županiju. Župan Andrović je turnašičkim vatrogascima obećao pomoć Županije pri putu u Austriju, poželio puno sreće i uspjeha.

Inače, Vatrogasna olimpijada u Villachu će se održati od 9. do 16. srpnja, a Biseri svoj nastup imaju 14. srpnja. Na dan kada je pala Bastilla, možda i Biseri sruše sve prepreke. Prije četiri godine su bili 16. od 78 ekipa. Nadaju se da će ove godine otići makar „korak“ više… Držimo im palčeve. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

[g-gallery gid=”416103″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content