Virovitičke košarkašice na Prvenstvu Hrvatske do 12 godina osvojile deveto mjesto

U Zagrebu je od četvrtka do nedjelje zaigralo 56 ekipa s gotovo 800 djece odnosno najbolji košarkaši i košarkašice Hrvatske do 12 godina, a među njima i Ženski košarkaški klub Virovitica. Virovitičanke žrijeb nije mazio te su se u jednoj od četiri grupe našli s podmlatkom prvakinja Hrvatske zagrebačkim Medveščakom i ekipama ŽKK Folka Borovje, Otokom Murterom i ŽKK ORKA koje u mlađim kategorijama već godinama ostvaruju odlične rezultate. Iako grupa nije nudila neku perspektivu „frajlice“ su nakon početnog poraza od ORKE upisali dvije velike pobjede. Prve su im na megdan u četvrtak izašle djevojke ŽKK Otoka Murtera koje su uzgred budi rečeno pete u Hrvatskoj u dobi do 11 godina. Motivirane i odlučne „frajlice“ su od početka utakmice nametnule tempo što pomalo iznenađene Murteranke nisu mogle pratiti te je konačni rezime bio 12 koševa razlike. U petak je također upisana lagana pobjeda nad ekipom ŽKK Folka Borovje sa 25 koševa razlike, a onda je uslijedila jedna od ljepotica turnira. Iako su šanse bile male „frajlice“ su hrabro ušle u utakmicu s zagrebačkim Medveščakom. Odlična igra Virovitičanki posijedila je pokoju vlas kose trenera Medveščaka, a kada je poluvrijeme završilo tek s minimalnom prednosti Medveščaka tribine na ovoj utakmici znatno su se popunile. Virovitičanke su se, nadasve velikim srcem, prve suprotstavile velikom Medveščaku pokazavši da niti oni nisu nepobjedivi. Tek im je u posljednjoj četvrtini ponestalo snage i najveće iznenađenje prvenstva je iskliznulo kroz prste. Utakmicu je pratila i proslavljena bivša hrvatska reprezentativka Žana Lelas, voditeljica istoimene splitske škole košarke koja je očekivala Medveščak u finalu. Bila joj je to odlična prigoda da si zapiše sve slabosti Zagrepčanki i u finalu djelić virovitičke taktike pretvori u uvjerljivu pobjedu i osvajanje Prvenstva. Takav rasplet ujedno je značilo da su Virovitičanke podijelile 9. mjesto budući su igračice Medveščaka stigle do finala i na taj način nakon 7. mjesta na Prvenstvu Hrvatske do 11 godina upotpunile najbolju sezonu u povijesti mlađahnog virovitičkog kluba.
Trener Robert Fritz ozarena lica nije skrivao zadovoljstvo nastupom na Prvenstvu. Posebno je pohvalio borbenost i zalaganje svojih igračica koje su još jednom pokazale da su u najmlađim kategorijama među desetak najboljih u Hrvatskoj.
– Ovo je rezultat prvenstveno predanog rada i odlične organizacije kluba te podrške roditelja na čemu nam čestitaju predstavnici brojnih hrvatskih klubova, istaknuo je na kraju trener Fritz naglasivši da se Virovitica sve češće doživljava kao buduće značajno košarkaško središte. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content