Virovitičke mažoretkinje osvojile izvrsno šesto mjesto na Europskom prvenstvu

U Italiji, Giulianova 22. do 25. lipnja, održano je Europsko prvenstvo mažoretkinja u organizaciji Svjetske mažoret federacije – MWF i talijanskog saveza mažoretkinja ANBIMA. Na prvenstvu je sudjelovalo 14 zemalja i ukupno 103 tima. Virovitičke mažoretkinje, kadetkinje, natjecale su se u ukupno 8 kategorija i ostvarile izvanredne rezultate te možemo s ponosom reći kako je ovo najbolji plasman tima na europskim prvenstvima. Kadetkinje su u kategoriji classic štap ostvarile izvrsno 6. mjesto za koje su dobile i diplomu te se tako našle u 6 najboljih timova! Kadetkinja Laura Erak je u velikoj konkurenciji zauzela visoko 14. mjesto u kategoriji solo pom-pon, kadeti trio pom-pon Laura Erak, Laura Počut i Petra Bubnjić zauzele su 9. mjesto u kategoriji trio pom-pon. Mini formacija pom-pon 11. mjesto, mini mix formacija 9. mjesto, mini formacija štap 10. mjesto te izvrsna 9. mjesta u kategorijama velike formacije štap i pom-pon. Kadetkinje su prvi puta sudjelovale na prvenstvu u određenim kategorijama i ovim izvrsnim rezultatima pokazale zašto su sedmerostruke Državne prvakinje. Priznanje za sudjelovanje na Europskom prvenstvu je primila trenerica Nataša Kranjec, također i internacionalna sutkinja na Europskom prvenstvu, koja je zaslužna za sve koreografije kadetkinja i ponosna na svoje djevojčice koje su svojim trudom, voljom i ljubavi prema mažoret sportu ostvarile ove izvrsne rezultate.
Virovitičke mažoretkinje posebno se žele zahvaliti svim sponzorima koji su na bilo koji način pomogli da otputuju na Europsko prvenstvo i s ponosom predstavljaju svoj grad, županiju i Republiku Hrvatsku. Veliko hvala i roditeljima svih članica koji su im najveća podrška.
Sada slijedi kratka ljetna pauza, a u kolovozu već počinju s treninzima i pripremama za proslavu Dana grada i Grand Prix koji se održava u Austriji od 30. rujna do 1. listopada.

(www.icv.hr)

[g-gallery gid=”416990″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content