Drugi po redu Panonsko-bilogorski MTB maraton održat će se 10. rujna sa startom i ciljem u Kapela Dvoru

U sklopu programa obilježavanja Dana Virovitičko-podravske 3. i ove će se godine održati drugi po redu Panonsko-bilogorski MTB maraton. Vezano uz organizaciju i održavanje maratona, koji će se održati 10. rujna sa startom i ciljem u Kapela Dvoru, u prostorijama Virovitičko-podravske županije sastanak su održali predstavnici aktera uključenih u organizaciju: Virovitičko-podravske županije, županijske Turističke zajednice, Kluba za ekspedicionizam i sport “Keks” iz Virovitice te Informacijskog centara Europe Direct. Na sastanku je, između ostalog, dogovoreno kako će za razliku od prošle godine, ovogodišnji biciklistički maraton prolaziti kroz dvije staze. Naime, prošle godine je bila samo jedna (72 km) koju su mogli proći isključivo sudionici s dobrom kondicijom. Kako bi se omogućilo sudjelovanje većem broju biciklista, ove godine će biti i jedna kraća staza od 35 kilometara.

Ovim maratonom promiče se cikloturizam kao jedna od relativno novijih turističkih grana za kojom se javlja sve veća potražnja.

– U kontinentalnoj Hrvatskoj, osobito na području Virovitičko-podravske županije, upravo se toj vrsti turizma pridaje sve veća pažnja. Podsjetimo, prije tri godine na području naše županije uspostavljena je mreža od 535 kilometara označenih biciklističkih staza. Doživljaj prirode i destinacije je potpuniji ako je posjetitelj na biciklu, a upravo to je ono što se traži. Na svom području mi posjetiteljima taj doživljaj omogućujemo nizom aktivnosti, a jedna od njih su i maratoni ovakvog tipa. – rekao je zamjenik direktorice Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Josip Mikolčić. (www.icv.hr, mb; foto: Martina Bašić)

[g-gallery gid=”419000″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content