FOTO: NK Podravac Sopje pobjednik je Memorijala Mirko Adžić i Zoran Joć

Nogometni klub Podravac iz Sopja pobjednik je ovogodišnjeg Memorijala Mirko Adžić i Zoran Joć koji se igra svake godine krajem mjeseca srpnja. Hrvatski branitelji Mirko Adžić i Zoran Joć bili su dugogodišnji aktivni članovi NK Grabić i ovo je mali dio pažnje koji se poklanja ovim hrvatskim domoljubima.

Memorijal u Grabiću je u ime pokrovitelja, Općine Sopje, otvorio načelnik Berislav Androš, a na otvorenju su govorili i Ivica Kiseg, predsjednik Mjesnog odbora; Nedjeljko Benko, predsjednik NK Grabić te Josip Granjaš; bivši načelnik Općine Sopje. Otvorenju su, uz rodbinu Mirka Adžića i Zorana Joća, nazočili i Bojan Plantak, zamjenik slatinskog gradonačelnika te pukovnik Kazimir Libl, ratni zapovjednik jedinice u kojoj se borio Mirko Adžić.
Pehar za prvo mjesto osvojila je ekipa NK Podravac Sopje, druga je ekipa domaćina, treća NK Standard Nova Šarovka, a pehar za četvrto mjesto osvojili su gosti iz Krapinskih Toplica NK Toplice, s kojima nogometaši Grabića imaju višegodišnju prijateljsku suradnju.

Maratonci Udruge Glasnici istine na svoj su način sudjelovali na ovom Memorijalu istrčavši 10 zahtjevnih kilometara od slatinskog groblja do nogometnog igrališta Mirka Adžića.
Zahvalnice sponzorima i zaslužnim pojedincima uručene su na kraju službenog dijela Memorijala. (www.icv.hr, žf; foto: Željko Felbar)

[g-gallery gid=”420263″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content