Josip Đakić izabran za predsjednika saborskog Odbora za ratne veterane, Vesna Bedeković na čelu Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu

Velika čast u Hrvatskom saboru ukazana je saborskim zastupnicima Josipu Đakiću i Vesni Bedeković. Naime, Josip Đakić izabran je za predsjednika saborskog Odbora za ratne veterane, dok je Vesna Bedeković na čelu Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Virovitičko-podravske županije, saborski zastupnik Josip Đakić, kao predsjednik Obora za veterane nastavit će se zalagati za prava hrvatskih branitelja, kao i stradalnika Domovinskog rata te njihovih obitelji koja je zagovarao i kao član navedenog Odbora. To se prije svega odnosi na socijalnu skrb branitelja, stambeno zbrinjavanje i slično. Za ista prava zalaže se i kao predsjednik HVIDR-e Republike Hrvatske, najbrojnije udruge proistekle iz Domovinskog rata. Inače, Josip Đakić je u Hrvatskom saboru i član Odbora za obranu te Odbora za pravosuđe.

Vesna Bedeković je, kao jedna od idejnih začetnica i pokretača projekta, sudjelovala u osnivanju Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici gdje je prvo obnašala dužnost privremene dekanice, a potom i dekanice. S obzirom na njeno dosadašnje profesionalno iskustvo koje je najvećim dijelom bilo vezano za znanost i obrazovanje na svima razinama, njeno djelovanje u Hrvatskom saboru je također usmjereno na ta područja jer upravo je kvalitetno obrazovanje osnova razvoja svakog društva.

Uz Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu kojeg je predsjednica, Vesna je u Hrvatskom saboru i članica Odbora za obitelj, mlade i sport te Odbora za ravnopravnost spolova. (www.icv.hr, mb)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content