Komisija UNESCO-a dolazi u Park prirode Papuk

Ugledni stručnjaci iz Narodne Republike Kine i Italije, Zheng Yuan Yuan i Marco Firpo, članovi izaslanstva UNESCO-ove svjetske mreže geoparkova koja okuplja 120 geoparkova, boravit će od 26. srpnja u Geoparku Papuk koji je od 2007. godine jedini hrvatski član ove ugledne svjetske asocijacije.

– Biti u jednoj takvoj obitelji je ponos, prestiž, ali i obveza, osobito jer smo, kao takav, jedini geopark u Republici Hrvatskoj. Reizbor članstva u asocijaciji Svjetskih UNESCO geoparkova održava se svake četiri godine pa će i tijekom ovog monitoringa članovi izaslanstva ocijeniti koliko smo napredovali i u kolikoj mjeri provodimo vrlo stroge i zahtjevne kriterije, rekao je Goran Radonić, stručni voditelj Parka prirode Papuk.

12244727 10153814746488324 919156616234216451 o

Ugledni će gosti tijekom ovog tjedna, u pratnji predstavnika Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Uprave za zaštitu prirode, Hrvatske agencije za okoliš i prirodu, Geološkog fakulteta, Geološkog instituta, Hrvatskog geološkog društva i predstavnika županija, gradova i općina s područja Parka posjetiti: Veliku, Jankovac, svetište Gospe Voćinske i budući Geoinfo centar u Voćinu, geološki spomenik prirode Rupnicu na Papuku,  Trešnjevicu, Vrhovce i vile za odmor Montis Aurea na Novom Zvečevu, Orahovicu, Petrov vrh, Kutjevačku Rijeku transect te vinske ceste na kutjevačkom području. (www.icv.hr, fotografije: Park prirode Papuk, Matija Turkalj, Richard Rajnai, Antun Cerovečki)

[g-gallery gid=”419175″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content