Konferencija “Ususret petoj godini članstva Hrvatske u Europskoj uniji” u Zagrebu

U Zagrebu je, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, 05. srpnja održana konferencija “Ususret petoj godini članstva Hrvatske u Europskoj uniji”, a u prigodi obilježavanja četvrte godišnjice punopravnog članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji.

Konferencija je održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, uz sudjelovanje uvaženih gostiju iz Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije, koji su se nazočnima obratili u uvodnom dijelu.

Cilj konferencije bio je predstaviti aspekte hrvatskog članstva u Europskoj uniji analizom gospodarskih pokazatelja, dostupnih i iskorištenih financijskih alokacija, ali i koristi koju hrvatsko gospodarstvo, kao integralni dio jedinstvenoga europskog tržišta, ima od članstva, koristeći pritom primjere drugih europskih zemalja uspješnih u povlačenju EU sredstava.

U drugom je dijelu održana i panel-rasprava o dosadašnjim iskustvima te o postignutim uspjesima tijekom četverogodišnjeg članstva u EU, u kojoj su, uz predstavnike poslovne zajednice, sudjelovali i predstavnici tijela nadležnih za praćenje i provedbu operativnih programa te Europske komisije.

Kao pripremu za Konferenciju, Hrvatska gospodarska komora provela je među poduzetnicima anketu o utjecaju članstva u EU na poslovanje i korištenje sredstava, a rezultati ankete predstavljeni su na Konferenciji.

IMG 3816

HGK – ŽK VIROVITICA

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content